Все повече компании развиват своите системи с изкуствен интелект до

...
Коментари Харесай

Бизнесът върви към етапа на зрялост в AI


Все повече компании развиват своите системи с изкуствен интелект до стадий на зрялост, което се отразява на структурата на приходите им (снимка: CC0 Public Domain)

Ново изследване сочи, че 12% от фирмите по света са развили своите системи с изкуствен интелект до стадий на зрялост, при който реализират напредък с помощта на модерната технология. Тези компании приписват приблизително 30% от общите си доходи на AI.

Според проучване на Accenture от 2021 година измежду изпълнителните шефове на 2000-те най-големи компании в света (по пазарна капитализация), мениджърите, които са засегнали въпроса за AI в своите обществени изяви, са посочили 40% по-голяма възможност да реализират повишение на цените на акциите на съответните компании. Това е доста повече спрямо 23% през 2018 година

Сега ново проучване на Accenture сочи, че 12% от фирмите са напреднали и са постигнали стадий на „ зрялост в AI ”, което им оказва помощ да реализират „ великолепен напредък “ и бизнес-трансформация. Средно 12% от компаниите с достижения в AI приписват 30% от общите си доходи на изкуствения разсъдък.

Какво е AI зрялост?

С този термин се дефинира степента, до която организациите са усвоили обвързваните с AI благоприятни условия в вярната композиция за реализиране на висока продуктивност в интерес на клиенти, акционери и чиновници.

„ Зрелостта при AI се свежда до преодоляване на набор от основни качества в верните комбинации – освен от позиция на данни и AI, само че и откъм организационна тактика, гений и просвета. Това включва „ основополагащи “ детайли – като облачни платформи и принадлежности, платформи за данни, архитектура и ръководство. Всички те са нужни, с цел да се върви в крайник с съперниците “, разясняват създателите на отчета.

Зрелостта, съгласно откривателите, включва и благоприятни условия за „ разграничение “ посредством AI, при които значими са тактиката за изкуствен интелект и поддръжката от страна на висшето управление. Когато това е съчетано с „ просвета на нововъведения “, може да отличи фирмите внезапно от всички останали на пазара.

Основни заключения от проучването на Accenture:

75% от фирмите към този момент са интегрирали изкуствен интелект в своите бизнес-стратегии и са преработили своите проекти за потребление на облачни технологии, с цел да реализиран триумф посредством AI.

Близо една трета (30%) от всички пилотни начинания за внедряване на неестествен разсъдък след това се мащабират, с цел да обезпечат широкообхватни резултати; 42% от бизнес-лидерите означават, че плановете за AI са надхвърлили техните упования.

Преходът към AI ще отнеме по-малко време от цифровата трансформация;

Делът от приходите на компания, която е „ повлиянa от AI “, се е удвоил сред 2018 и 2021 година и се чака да се утрои сред до 2024 година

Най-напредналите промишлености

Индустриите с най-голяма степен на зрялост от позиция на AI технологиите, са автомобилостроенето, галактическата индустрия и защитата. Според Accenture, до момента в който някои промишлености сега са надалеч напред в своята AI зрялост, разликата евентуално ще намалее доста до 2024 година

Изследването отбелязва, че „ има голямо място за напредък откъм възприемането на AI във всички промишлености и голяма опция за тези компании, които решат да се възползват от него “.

Компаниите с най-хубави достижения в потреблението на AI е доста евентуално да видят, че техните доходи, в основата на които стои AI, надвишават 30% от общия размер на постъпленията, споделят анализаторите. Това са фирмите-фаворити в AI и те се отличават с:
демонстриране на висока продуктивност посредством композиция от способности последователно преобразяване на пилотните планове в производствени фокусиране оттатък финансовите индикатори.
Сред фирмите, при които това към този момент е реалност, има няколко отличителни особености. Например, те са извели на напред във времето AI като стратегически приоритет за цялата организация, с цялостна поддръжка от страна на висшето управление. Инвестирали са съществено в гении, с цел да получат повече от вложенията в AI. Индустриализирали са AI инструментите и екипите, с цел да основат „ AI ядро “. Използват AI отговорно, през цялото време, и рационално приоритизират дълготрайните и краткосрочните вложения в AI.

Проучването на Accenture заключава, че любимците в AI са минали стадия на миграцията към облака и са взели максимума от мащаба на облачните изчислителни качества, с цел да употребяват оптимално дейно нови източници на данни и AI технологии.

Но не технологията, а по-скоро методът към приложението на AI отличава тези 12% от фирмите, които се обрисуват като любимци. Те знаят, че зрелостта на AI се отнася както до хората, по този начин и до технологиите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР