Все повече компании от Европа, Близкия изток и Африка са

...
Все повече компании от Европа, Близкия изток и Африка са
Коментари Харесай

Компании на ръба: Корпоративните фалити през 2024 година ще нараснат

Все повече компании от Европа, Близкия изток и Африка са изправени пред конкуренция за рефинансиране от $500 милиарда и то още през първата половина на 2024 година. И това е голямо предизвикателство, което може да убие доста бизнеси, оповестява Reuters, цитирайки разбор на консултантската компания за преструктуриране Alvarez & Marsal - A&M.
 Снимка 383082
Източник:

Предприятията, изправени пред възходящи разноски за заеми след години на ниски лихви, ще би трябвало да се състезават, с цел да обезпечат задоволително пари в най-голямата от години вълна на корпоративно рефинансиране, разясняват финансови специалисти.
 Зомби фирмите – идващото огромно тестване за вложителите?
Зомби фирмите – идващото огромно тестване за вложителите?

Крахът на зомбитата и уроци за инвеститорите

Според разбора на A&M цената на фирмените заеми и облигации с падеж в идващите шест месеца е по-висока от всеки различен равностоен интервал от в този момент до края на 2025 година.

Очертава се рецесия с доста по-слаби, по-малки компании, търсещи нови частни заеми и покупко-продажби с обществен дълг, тъкмо когато разноските за държавни задължения, влияещи на лихвите по заемите, порастват на световно равнище.

Ако не съумеят да обезпечат парите, от които се нуждаят, на цени, които могат да си разрешат, това може да докара до несъстоятелност и до всеобщи съкращения.

Високопоставен банкер от Европа разкри пред Reuters, че неговата банка има проекти да преразпредели стотици чиновници, с цел да обслужва затруднени бизнес клиенти, в случай че високите разноски за финансиране и слабото потребителско търсене тласнат повече компании към ръба.

На този декор по-строгите финансови правила за банките, които навлизат от 2025 година, се чака да лимитират апетита за поддръжка на компании, нуждаещи се от свежо финансиране, споделиха специалисти от промишлеността.
 Корпоративни банкрути и несъблюдение на задължения тласкат стопанска система №1 в света към криза
Корпоративни банкрути и несъблюдение на задължения тласкат стопанска система №1 в света към криза

Броят на фирмите, подали документи за банкрут до края на август надвишава броя през предходните 2022 година и 2021 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР