Все повече компании обявяват, че правят дарения на болници в

...
Все повече компании обявяват, че правят дарения на болници в
Коментари Харесай

Бизнесът се активира - помага с парични дарения на болници

Все повече компании афишират, че вършат дарения на лечебни заведения в опит да оказват помощ за преодоляването на разпространяването на ковид. Средствата, предопределени за закупуване на съоръжение и хонорари на медицинския личен състав, са ориентирани към ”Пирогов ” и ”Александровска болница ”.
Ето някои от донорите:

Търговската верига „ Фантастико “ прави подаяние от 200 хиляди лева за закупуване на дихателни апарати за УМБАЛ „ Александровска “. Това е един от първите задължения, които компанията подхваща по отношение на тревожните данни за разпространяването на COVID-19 в страната, оповестяват от сдружението.

УниКредит Булбанк подарява 100 000 лв. на болница „ Пирогов “, с цел да покрие зародилите изключителни медицински потребности. Това подаяние следва напъните на УниКредит за справяне с пандемията Коронавирус – 19 в Италия, където банката подари над 2 милиона евро за здравно и защитно съоръжение, проучвания и грижи за пациентите.

Преди ден BILLA България разгласи, че подарява 100 000 лева за битка с ковид в страната в границите на благотворителната акция „ Заедно против ковид ", инициирана от Българския Червен кръст. Акцията събира средства, с които да поддържа напъните на Националния действен щаб за справяне с епидемиологичната обстановка, подбудена от разпространяването на COVID-19.

Безвъзмездна помощ от близо 200 000 лева към отделението за интензивно лекуване в " Пирогов ", където се лекуват заболели от ковид, направи и мобилния оператор " Теленор ". След консултация с управлението на болничното заведение, компанията е решила да подари нужните средства за закупуване на 15 профилирани кревати за интензивна грижа, 45 инфузионни помпи и 15 монитори, нужни за ефикасната работа на отделението.

Шоуменът Слави Трифонов също направи персонално подаяние от 100 000 лева на медицинския личен състав и санитарите в „ Алесандровска болница “.

Припомням, че предприемачът Ивайло Пенчев направи подаяние, което му бе върнато от „ Александровска болница “, поради поставеното от него условия чиновници на компанията му да имат предимстви при потребление на закупена с парите инсталация. По-късно Пенчев разгласи, че средствата са признати от частни лечебни заведения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР