Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират

Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират ...

Все повече жени постъпват на работа в МВР.Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират силовите отдели за борба с безредиците, а други са оперативни работници в икономическа полиция и отдел "Убийства", информира Би Ти Ви.

"Била съм на случаи с домашно насилие, на самоубийства", казва Нина Петкова от отдел "Икономическа полиция" в СДВР.

"Трудно е, когато кажеш на близките и влезеш с изречението: Моите съболезнования. И никога не свикваш с това нещо. Преди много време попитах един мой бивш началник: Аз кога ще свикна когато влизам в стаята с тази реплика? А той каза: Ако свикнеш, ти вече не си ми нужна", разказва друга служителка на МВР.

Някои са знаели призванието си от деца."Харесвам полицейската професия и обичам конете безумно", каза Теодора Шяинкова от сектор "Масови мероприятия" в Столичната полиция.

Други са се озовали на подходящото място в подходящото време, както става по филмите.

"Като клише ще прозвучи, че това е детска мечта. Това не е филм, филмът е доста различен", коментира Цветелина Кирилова от сектор "Масови мероприятия" в СДВР.

"Има доста моменти и ситуации, в които една жена, достатъчно подготвена, мотивирана и оправна, може да свърши по-добре определен тип задачи", отбеляза зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

В системата казват, че да си полицай е трудно. Още по-трудно е обаче да си жена полицай.

Източник: dnevnik.bg