Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират

...
Все повече жени постъпват на работа в МВР. Някои избират
Коментари Харесай

Все повече жени постъпват на работа в МВР

Все повече дами постъпват на работа в Министерство на вътрешните работи. Някои избират силовите отдели за битка с безредиците, а други са оперативни служащи в икономическа полиция и отдел " Убийства ", осведоми Би Ти Ви.

" Била съм на случаи с домашно принуждение, на самоубийства ", споделя Нина Петкова от отдел " Икономическа полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

" Трудно е, когато кажеш на околните и влезеш с изречението: Моите съболезнования. И в никакъв случай не свикваш с това нещо. Преди доста време попитах един мой някогашен шеф: Аз по кое време ще привикна когато влизам в стаята с тази имитация? А той сподели: Ако свикнеш, ти към този момент не си ми нужна ", споделя друга служителка на Министерство на вътрешните работи.

Някои са знаели призванието си от деца. " Харесвам полицейската специалност и обичам конете безумно ", сподели Теодора Шяинкова от бранш " Масови мероприятия " в Столичната полиция.

Други са се озовали на подобаващото място в подобаващото време, както става по филмите.

" Като факсимиле ще прозвучи, че това е детска фантазия. Това не е филм, филмът е много друг ", разяснява Цветелина Кирилова от бранш " Масови мероприятия " в Столична дирекция на вътрешните работи.

" Има много моменти и обстановки, в които една жена, задоволително готова, стимулирана и оправна, може да свърши по-добре избран вид задания ", означи зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

В системата споделят, че да си служител на реда е мъчно. Още по-трудно е обаче да си жена служител на реда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР