Все повече ИТ компании задължават служителите да се ваксинират с

...
Все повече ИТ компании задължават служителите да се ваксинират с
Коментари Харесай


Все повече ИТ компании задължават служите


Все повече ИТ компании задължават чиновниците да се имунизират с подсилваща доза
(снимка: CC0 Public Domain)

Meta, компанията-майка на Фейсбук, отсрочи завръщането на чиновниците си по офисите в Съединени американски щати до 28 март и ще изисква доказателство за „ подсилващи ” ваксини за Covid-19, за допусне служащите на местата им . Apple също разгласи, че чиновниците и продавачите в магазините ѝ би трябвало да се подсигурят с третата инжекция.

Този ход има за цел да даде на чиновниците „ повече време да изберат какво е най-добре за тях ”, съобщи пред Джанел Гейл, вицепрезидент на отдела за човешки запаси на Meta.

„ Фокусирани сме върху това да подсигуряваме, че чиновниците ни ще продължат да избират къде да работят поради настоящия пейзаж в областта на Covid-19 ”, сподели Гейл. „ Разбираме, че продължаващата неустановеност прави мъчно вземането на решения къде да работим ”.
още по темата
Сега чиновниците на Meta би трябвало да решат до 14 март по какъв начин биха желали да продължат да работят – дали в офиса, на цялостен работен ден отдалечено или краткотрайно от вкъщи за още 3-5 месеца.

Apple също ще изисква бустерна доза. Тези, които имат право да си слагат такава, ще имат период от 4 седмици да го сторят. Ако не го създадат, чиновниците ще би трябвало да вършат постоянни проби, с цел да имат достъп до работното си място.

„ Поради намаляващата резултатност на първичната серия ваксини против Covid-19 и появяването на мощно заразни разновидности като Омикрон, бустерната ваксина към този момент е част от поддържането на настоящия имунизационен статус за предотвратяване от тежко заболяване ”, уточни Apple.

Миналата година Apple задължи неимунизираните корпоративни чиновници да вършат ежедневни проби, преди да влязат в офисите си, а неимунизираните служащи в магазините – да се тестват два пъти седмично.

През декември компанията за пазарни изследвания Gartner предвижда, че доникъде на януари към 15% до 20% от фирмите, които изследва, може да вкарат спомагателни условия за имунизиране на своите служащи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР