Все повече интелигентни родители отказват имунизации за децата си Родители

...
Все повече интелигентни родители отказват имунизации за децата си Родители
Коментари Харесай

Все повече интелигентни родители отказват имунизации за децата си

Все повече интелигентни родители отхвърлят имунизации за децата си Родители всеобщо се отхвърлят с заявления да ваксинират децата си, регистрират от Регионалната здравна ревизия в Пазарджик. Причините, с които родителите аргументирали решенията си, били от друго естество, като в интернет пространството се споделяли отзиви, съгласно които имунизацията против Хепатит B заразява с ХИВ. Информацията заяви епидемиологът доктор Магдалена Станева, която завежда отдел " Надзор на заразните заболявания " в инспекцията.

 
Проблемът с отводите от имунизация през днешния ден визира не толкоз хората с невисок обществен статус, колкото интелигентни майки, измежду които инженери, юристи и икономисти, уточни доктор Станева.
 
Медикът изяснява обстановката с антиваксиналните придвижвания, които по думите й се разрастват доста: " Все повече се изместват нещата към отводи от имунизации, което основава големи опасности от разпространяване на заразни болести, които могат да доведат и до инвалидизиране, а няма да е мощно, в случай че кажа и до летален излаз, тъй като има доста тежки инфекциозни болести, които неизбежно приключват със гибел. Имунизацията е една от главните способи, с цел да бъде предотвратено ваксинопредотвратимо заразно заболяване. Всяко заразно заболяване, което може да бъде предотвратено с ваксина, просто не предстои на коментар! ".

 
Епидемиологът даде образец с вариолата и изкореняването на болестта и на причинителя благодарение на имунизацията: " Предотвратяването на епидемиологични гърмежи и епидемии е потребно за обществото. 80-те години в Швеция бяха решили, че няма да вършат коклюшна ваксина. Тогава имаше над 300 случая на умряли деца от коклюш ". Тя даде и образец от нашите географски ширини с морбили: " Доста тежка зараза и която може да бъде предотвратена посредством имунизацията. Поради това, че имаше пробив в груповия имунитет - сътвори се ниша от неимунизирани деца от рискови групи, от малцинствата, през 2010 година в България заболяха 25 000 деца. Фактите приказват, че напоследък ние получаваме непрестанно такива заявления, нотариално заверени, в които интелигентните родители изрично отхвърлят имунизации на деца ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР