Все повече хора спират да ядат хляб и се опитват

...
Все повече хора спират да ядат хляб и се опитват
Коментари Харесай

Какво се случва с вашето тяло, когато спрете да ядете хляб

Все повече хора стопират да ядат самун и се пробват да съблюдават диети, които не съдържат въглехидрати. Хиляди блогъри споделят доста информация за измененията в живота им, откакто са решили да спрат да ядат артикули на основата на брашно. Резултатите са в действителност впечатляващи: кожата им става по-здрава, смъкват килограми и стават по-енергични. Но дали всички тези неща са истина?

Всички типове самун ли са нездравословни или единствено няколко? Бихме желали да споделим с вас някои обстоятелства - и вие ще стигнете до умозаключение сами...

Бял против черен самун

Пълнозърнестият самун и хлябът от ръжено или царевично брашно са безусловно безвредни. Тези артикули са здравословни, само че когато става въпрос за белия самун, той не е толкоз добър за вас. През 20-ти век, маята измества естественото зреене на тестото. Това е главната причина да спрете да ядете бял самун, даже най-висококачествения бял самун. Нека ви разбираем това...

Причина 8: ненужен артикул

Зърната от пшеница са богати на витамини. Но всички потребни субстанции просто изчезват, когато се зърната се обработват. Дори най-висококачествените бели брашна задържат единствено към 30% от потребните субстанции, които те съдържат преди да бъдат обработени, и за жалост тези субстанции стават неактивни единствено след 2 седмици. Между другото, срокът на валидност на брашното е към 12 месеца.

Причина 7: Липсата на усет

Нека всички да признаем, че белият самун няма усет. Но това е повода, заради която доста хора го обичат. Това не ви пречи да се наслаждавате на усета на месото, супата или сиренето, които ядете. Но спрямо продуктите от пълнозърнесто брашно това не прави усета по-добър.

Причина 6: Токсичност

Съвременният свят изисква колкото се може повече пшеница. За да отглеждат повече пшеница в по-кратки интервали, земеделските производители я пръскат с пестициди. И с цел да я защищават от гризачи, тя се третира с разнообразни химически субстанции. Освен това, с цел да създадат брашното бяло, производителите го избелват, като употребява същите субстанции, които използваме за избелване на други неща: бензоил пероксид, персулфати и хлорен диоксид. Преди да купите самун, уверете се, че е изработен с екологично брашно, а не с рафинирано брашно. Рафинираното брашно претърпява процедурите, разказани нагоре.

Причина 5: Проблеми с кожата

Ние сме това, което ядем. И в случай че човек яде най-вече брашно, могат да се появят проблеми с кожата. Акнето нормално се предизвиква от глутена, съдържащ се в хляба. Тялото не може да преработва глутена, тъй че предизвиква и увреждания на червата. Преди да отидете на козметолог или кожен лекар, пробвайте първо да измененията метода си на хранене.

Причина 4: Проблеми с храносмилането

Глутенът, както споменахме нагоре, може да провокира разнообразни проблеми с храносмилането. Пълнозърнестият самун съдържа значим детайл - фибри, а брашното - не. 5-6 филийки пълнозърнест самун дневно ви обезпечават задоволително фибри за целесъобразната дневна доза. Ако желаете да си набавите нужните фибри, като ядете плодове и зеленчуци, ще би трябвало да ядете 14 ябълки, 21 моркови, 25 домата или към 5 кг краставици.

Причина 3: Преждевременно стареене

Както към този момент знаете, белият самун е артикул, който не съдържа потребни субстанции. Яденето на храни, които не съдържат витамини, прави невероятно тялото ни да остане младо. Така че тези, които обичат рафинираното брашно, наподобяват по-стари, в сравнение с в действителност са.

Причина 2: Пристрастяване

Хлябът е като опиат. Бялото брашно предизвиква повишение на равнището на захарта в кръвта и вследствие на това равнището на инсулин нараства. Когато ядете парче самун, кръвната Ви захар се покачва бързо, само че по-късно бързо се намалява и стартира да се чувствате по-зле и желаете да ядете още въглехидрати, с цел да се почувствате по-добре. Такива фрапантни промени в равнищата на кръвната захар могат даже да доведат до диабет.

Причина 1: Излишното тегло и затлъстяването

За доста хора това може да бъде причина номер едно да се откажат от яденето на храна с рафинирано брашно. Повече от 70% от хората, които стопират да ядат самун, губят тегло през първите 2 седмици. Един междинен размер самун съдържа 0,6 грама фибри, а останалите съставки се трансформират в телесни мазнини. Гликемичният показател за хляба е даже по-висок, в сравнение с шоколада. И скорбялата, съдържаща се в сладкишите, се разпада в храносмилателния тракт и се трансформира в глюкоза, която влиза в кръвния поток, което значи, че скоро ще се почувствате гладни още веднъж.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР