Все повече хора се сдобиват с имунитет срещу COVID-19. Оказва

...
Все повече хора се сдобиват с имунитет срещу COVID-19. Оказва
Коментари Харесай

Ще се променят ли правилата за преболедувалите COVID-19?

Все повече хора се снабдяват с имунитет против COVID-19. Оказва се, че преболедувалите вируса у нас към този момент се третират по друг ред.

Днес имунизации се правиха единствено на 4 места в страната - с РНК имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “ - за изборната администрация. В Кюстендил те получиха втората си доза. Засега в България не се обмислят разнообразни правила за хората, които са ваксинирани.

„ Носенето на маски и спазването на отдалеченост би трябвало да се съблюдава и от имунизираните. Всички привилегии ще стартират тогава, когато достигнем към 65-70 % имунизиране на популацията, това е така наречен групов имунитет “, сподели министър Ангелов.

Изключение за хората с имунитет обаче на процедура към този момент има.

От 22 декември работи заповед, съгласно която оздравелите от COVID-19 се смятат за лица с невисок риск за предаване на вируса и не подлежат на наложителна карантина при непосредствен контакт с болен. Тази привилегия важи за интервал от 3 месеца след позитивния си тест.

„ Създаването на сходно изключение е нестимулирано, основаването на сходен период по същия метод. И това не е нито съразмерно, нито слага всички жители в идентична позиция (...) Проблемът идва още от самата формулировка, по-късно от метода, по които се записват заболелите – заразопреносителите, тези, които имат някакъв позитивен тест, и респективно, идвайки от това следва и казусът с изключенията “, съобщи Мария Петрова.

Изключението за преболедувалите не е разказано в заповедта от октомври, засягаща разпоредбите за слагане под карантина, а в друга от декември. Засега за имунизираните сходни изключения няма.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР