Все повече хора се решават да отдадат имотите си за

...
Все повече хора се решават да отдадат имотите си за
Коментари Харесай

Празни къщи в целия регион чакат желаещи да ги обитават безплатно

Все повече хора се вземат решение да отдадат парцелите си за прилагане против стопанисване. ЗДРАВИ, ОБЗАВЕДЕНИ И МНОГОСТАЙНИ КЪЩИ, НАМИРАЩИ съдебна експертиза В ЖИВОПИСНИ МАЛКИ СЕЛЦА В ЦЕЛИЯ РЕГИОН, СА ОБЯВЕНИ ЗА БЕЗПЛАТНО ОТДАВАНЕ СРЕЩУ СТОПАНИСВАНЕ. Все повече локални прегръщат концепцията на Facebook групата „ Имот чартърен без наем “ да обезпечат заслон за хора, искащи да живеят на село, които нямат собствен личен дом. Офертите зачестиха, изключително след обявата в „ Борба “ за двамата влюбени Ваяна и Симеон, които откриха мечтаното място за екодом в Малки чифлик.

Част от препоръчаните за обитаване парцели са на младежи, които са ги получили като завещание от своите родители или баби и дядовци, само че нямат опция да се върнат на село и да се погрижат за къщите. Новите притежатели не желаят постройките да пустеят и да се разрушават, по тази причина се вземат решение да ги дадат на непознати. Обикновено парцелите разполагат с огромен двор, зеленчукова и овощна равнища, които могат да задоволят питателните потребности на живущите. От своя страна пък те би трябвало да се погрижат за покрива, в случай че протече, или да създадат ремонт, ако се наложи възобновяване.

СРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ОБЯВИ Е ТАЗИ НА МЛАДА ЖЕНА ЗА ДОМ В СТРАЖИШКОТО СЕЛО ЛОЗЕН. „ Имотът се състои от две стаи, кулоар и огромна изба, която е под цялата къща. До нея има две икономически постройки. В двора има доста овощни дръвчета и лози, общо е един декар. В къщата има вода в кухнята, в мазето и на открито. Тоалетната е външна. Нуждае се от малко ремонт и разчистване. Зад къщата има доста свободни обработваеми ниви. Надявам се тази къща да откри положително и работливо семейство, което да я трансформира в комфортен дом “, гласи информацията за парцела. Тя се добавя от фотоси на мястото, от които излиза наяве, че с малко старания то в действителност може да се трансформира съгласно усета на бъдещите ползватели. Публикацията е направена на 16 септември и към момента не са открити жители.

Ден по-късно пък друга жена пусна оферта в групата за къща с неповторима архитектура и четири декара двор с ябълкови дръвчета в полскотръмбешкото село Стефан Стамболово. В парцела никой не е живял в продължение на една година, само че преди този момент собственичката вложила 10 000 евро за ремонтни действия, дограми и така нататък Жената е емигрирала от България, само че й станало мъчително за обичаната къща, която пустеела.

„ Искрено се надявам да намеря точните хора, които ще са удовлетворени и щастливи да живеят в моя дом. Създала съм го с доста труд и обич и с доста ограничения, само че си струваше. Не съм си идвала повече от три години, само че зная, че новият път до Велико Търново е доста комфортен. За по-малко от 30 минути се стига до там от регионалния град “, споделя стопанката.

Десетки хора реагирали на офертата и се обадили за парцела. Жената добавя, че имала усложнения да избере на кого тъкмо да повери къщата, защото всички били доброжелателни, културни и възпитани хора, а тя от своя страна желала да помогне на всички. В последна сметка обаче се спряла на най-подходящите претенденти.

ОБЯВИТЕ ЗА СЕЛСКИ КЪЩИ В ОБЛАСТТА съдебна експертиза ДОПЪЛВАТ ОЩЕ ОТ ИМОТ В НОВО ГРАДИЩЕ, ВИШОВГРАД, ХАДЖИДИМИТРОВО И Т.Н. Има и малко по-различни предложения, които включват и работа за искащите жители.

„ Търся съидейници за насърчаване на селски парцел в село Пушево до Велико Търново. Имотът разполага с две къщи, два гаража, икономически постройки, геран, четири декара двор. ” Собственикът отдава гратис мястото и предлага на бъдещите стопани да вземат участие в производството на екоплодове и зеленчуци.

Много са и изявленията от фамилии от всички краища на България, които желаят да се заселят в региона. Повечето от двойките са с деца и имат предпочитание да научат наследниците си на обич към земята и дребните обитаеми места, които съхраняват родните обичаи и дух.

Галина ГЕОРГИЕВА


Инфо: Борба.БГ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР