Все повече хора работят от вкъщи, което налага превръщането на

...
Все повече хора работят от вкъщи, което налага превръщането на
Коментари Харесай

7 полезни съвета от GRANDecor как да организирате домашния офис най-добре

Все повече хора работят от у дома, което постанова превръщането на дома в удобно пространство освен за живеене, само че и за работа. Ако и вие сте от тези хора, предлагаме ви да обособите ъгъл за „ офис вкъщи “, който да употребявате единствено по предопределение. Това ще ви помогне да сте по-концентрирани и ползотворни по време на работа, като в това време работното място няма да нарушава домашния уют. 

7 съвета от магазин за мебели, които ще ви оказват помощ да създадете съвършения домакински офис:
1. Изберете най-подходящото място за вашия домакински офис
Първата стъпка е да решите къде ще обособите вашето работно място. Идеалният вид е в обособена стая, само че малко хора имат тази опция. 

Най-често работният ъгъл се разполага в дневната, само че всяка стая, в която има спокоен и комфортен ъгъл, е подобаваща.   

Избягвайте спалнята, тъй като тя е стая за сън и не е желателно да се разсейвате със служебни задания, които може да доведат до тревога и бодърствуване. 
2. Поставете граници
След като решите къде ще разположите вашия домакински офис, е значимо да го отделите от околното пространство, даже и единствено образно. Това ще ви помогне да се концентрирайте в работата си, а и ще извършите интериора по-функционален. Може да употребявате декоративни загради като паравани, пердета, плъзгащи порти или висок стелаж. 
3. Погрижете се да е удобно
Работата от у дома има своите преимущества, само че с цел да е ползотворна и с цел да останете в положително здраве, погрижете се за своя комфорт. Като за начало, купете си ергономичен стол. Все отново ще прекарвате на него 8 часа дневно, не правете компромис с качеството. 

Осигурете си щори с опция за контролиране на светлината и комфортно бюро. Меко кресло за отмора също ще ви бъде от изгода.
4. Поставете правила, които да следвате
Домашният офис би трябвало да бъде единствено за работа, а действия като готвене, хранене и отмора, би трябвало да се случват отвън рамките му. 

Постарайте се да поддържате мястото подредено, тъй като това ще усили продуктивността ви. 

Това, че работите от у дома не значи, че би трябвало да прекарате целия ден по пижама или спортен екип. Ставайте в точния момент и се обличайте уместно – това ще поддържа мотивацията и самочувствието ви. 
5. Определете работното си време и не прекалявайте
Едно от най-трудните неща на отдалечената работа е да разпределите времето сред нея, почивката и домашните отговорности. 

Утвърдения работен график ще ви помогне да останете съсредоточени в работата си без да се разсейвате с домашен задания и в това време да не бъдете непрекъснато „ на работа “. 

Определете работното си време и го спазвайте. Не се изкушавайте да работите до късно вечер, защото умората и напрежението ще ви се отразят зле в дълготраен проект.
6. Организирайте ползотворно пространството
След като изберете ергономични и практични бюро и стол, помислете и за останалите мебели и аксесоари, с цел да извършите пространството комфортно и прелестно. Етажерки и стелажи евентуално ще са ви нужни за предпазване на книги и документи. 

Ако имате опция поставете на стената табло, на което да си отбелязвате лист със задания. 

Помислете какви устройва и уреди са ви нужни – принтер, скенер, спомагателна клавиатура и предвидете място за тях. 

Не забравяйте да си осигурите и настолна лампа, най-добре с опция за контролиране посоката на светлината.
7. Работете старателно и почивайте справедливо!
Когато работния ден завърши, не пропускайте да се погрижите за себе си и да си дадете нужното време за отмора. 

Идеи за релакс след работа: 
Правете извършения, йога или медитацияВземете си топла ванаПуснете си обичана музикаНаправете дълга разходкаИзлезете с другар или обичан човекНе пропускайте пълноценния сън
Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР