Все повече хора изпадат в просрочие на дълговете си заради

...
Все повече хора изпадат в просрочие на дълговете си заради
Коментари Харесай

Р. Миткова: Все повече хора просрочват дълговете си заради разсеяност, не поради финансови трудности

Все повече хора изпадат в просрочие на задълженията си поради заплеснатост, а не заради финансови усложнения, заяви в предаването " Преди всички " ръководителят на Асоциацията на колекторските организации в България Райна Миткова . Увеличават се фирмите, които търсят услугите на колекторските организации още в първите дни на просрочието.  Профилът на длъжника наподобява по метода, какъвто е бил в предкризисните години, добави Миткова:

Мъж с положително обучение, доста постоянно с непрекъснати трудови приходи, гражданин на един от огромните стопански центрове - София, Стара Загора, Бургас.

Заради финансовата си неначетеност, младежите са изключително застрашени от изпадане в просрочие, предизвести още Райна Миткова. По думите й колекторските организации оказват помощ за разрешаване на обстановката в извънсъдебна фаза:

В случай, че има неточна процедура, най-добре е, както посъветваха и сътрудниците от Камарата, съответният консуматор да ревизира на страницата на Камарата има ли изобщо подобен съдия-изпълнител и надлежно, в случай че счита, че е корист, да се обърне към полицията.

В София през днешния ден стартира кръгла маса на тематика „ Превенция на задлъжнялостта “, по време на която ще бъдат показани данните за задлъжнялостта на българските семейства през 2017 година и ще бъдат разисквани вероятните форми на предварителна защита. Тази кръгла маса е част от една от най-важните европейски браншови срещи на колекторските организации, на която ще бъдат разисквани и бъдещи законови промени, които ще наложат пък промени в режима на работа на колекторските организации.

Цялото изявление на Марта Младенова с Райна Миткова можете да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР