Все повече хора искат да имат и къща на село

...
Все повече хора искат да имат и къща на село
Коментари Харесай

Търсят селски къщи с поне 2-3 спални

Все повече хора желаят да имат и къща на село с изключение на градския си парцел. Най-търсени са подготвени къщи в най-близките до огромния град села, само че все по-често има покупко-продажби и с парцели в малко по-отдалечени обитаеми места.

Основната причина за това, е че предлагането на пазара е по-малко от търсенето, описаха брокери на парцели.

Най-търсени са къщите с най-малко две спални, само че купувачите избират тези с три спални. Сред главните условия е парцелът да има двор с повърхност сред 800 и 1000 кв. м. Цените на къщите зависят от местоположението им, качеството на строителството и заобикалящата ги среда. В региона на Велико Търново ценовият диапазон, който клиентите са подготвени да платят за осъвременени къщи с всички улеснения за живеене, е от порядъка на 50 хиляди до 70 хиляди евро. Има клиенти, търсещи първокласни парцели на по-високи цени, само че наличните на пазара такива парцели понижават и съвсем няма предложение, споделят брокери.

Някои купувачи се насочват към покупката на имот за строителство. Но търсенето на подготвени къщи е по-голямо, в сравнение с имоти. Най-голям е ползата към села, до които има прекрасен път, както преимущество е съществуването на първокласен интернет, магазини и аптека.

Интересът на купувачите е най-вече към парцели, които дават отговор на критериите на банките за кредитиране, тъй като въпреки доста хора да откриха, че животът на село е за предпочитане, към момента желаят да си запазят парцела и в града, само че да имат подобен и отвън него. Това постоянно постанова клиентите да употребяват финансиране от банка, а едно от главните условия на банките е парцелите да бъдат солидно строителство, обясниха брокери.

Интересът към селските къщи не е краткотрайно събитие, подбудено от ковид, а ще се резервира като наклонност и през идващите години, считат брокери. След първите ограничавания поради ковид доста хора с деца, както и тези, които могат да работят от у дома, взеха решение, че е хубаво да имат къща на село. Но последователно от ден на ден хора виждат преимуществата да имат парцел по-близо до природата, по тази причина търсенето на къщи не понижава.

Това докара до бързото привършване на най-хубавите парцели, в това число и на такива, които дълго време не можеха да намерят своя нов притежател. В района на Велико Търново има недостиг на качествени селски парцели, поради огромното търсене на къщи отвън града.

Преди време ползата беше главно за най-близките села до Велико Търново, само че в този момент търсят къщи и в по-отдалечени обитаеми места като Ново село и Балван, които преди оставаха настрана от погледа на купувачите. Търсене има и в селата на юг от Велико Търново, въпреки и попадащи в община Дряново - Туркинча, Соколово, Косарка и др.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР