Все повече хора до 30 години се обръщат към нас

...
Все повече хора до 30 години се обръщат към нас
Коментари Харесай

Мария Янева: Все повече хора до 30 години се обръщат за помощ, защото вече са с намалял яйчников резерв

Все повече хора до 30 години се обръщат към нас за помощ, тъй като към този момент са с намалял и даже привършен яйчников запас. Това сподели Мария Янева, ръководител на Фондация " Искам бебе “, в изявление за " Добро утро, България " по Радио " Фокус ".

" Това не е изненада, защото по данни на института за 2019 година, това е наклонност в целия Европейски Съюз. България не отстъпва от това. Всички взели участие в проучването слагат въпроса за желанието си да покачат своя учебен ценз, да имат своята материална обезпеченост и една по-стабилна сигурност за развъждане на своето дете. Статистиката в столицата е за една още по-висока възраст за раждане на първо дете - над 30 години, което за една жена във фертилна възраст слага въпросите за какъв брой в действителност има опция на тази възраст да има естествено зачеване без намесата на асистираната репродукция. Пациентите, които се обръщат към нас за помощ, демонстрират точно това, че това може би не е най-подходящата възраст за раждане на първо дете ", акцентира Янева.

" Другият проблем, който сложиха в това проучване, че едно главно терзание на хората е опазване на актуалната работа. Тъй като раждането на първо дете е обвързвано с неявяване от работа и приемане на майчинство, което не е задоволително, с цел да бъде отгледано в едни естествени условия детето. Може би бихме показали като главен проблем това, че доста от хората показват, че нямат сътрудници до себе си като главен проблем. Други показаха, че не могат да имат независимо жилище, живеят в жилище на своите родители. Тук стигаме до извода, че в действителност това е доста сложен проблем ", разясни тя. 

По думите й са нужни промени в Кодекса на труда по отношение на майчинството, с цел да се усещат младите майки по-сигурни по отношение на работата.

" Поставя се въпросът, че фертилните благоприятни условия на дамата над 30 години стартират доста да понижават. Все повече хора до 30 години се обръщат към нас за помощ, тъй като към този момент са с намалял и даже привършен яйчников запас. Това е към този момент доста стеснителен белег. Това е освен проблем на хората в България, това е проблем, който се наблюдава като наклонност в цяла Европа ", посочи Янева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР