Все повече градове по света са посещавани от диви животни

...
Все повече градове по света са посещавани от диви животни
Коментари Харесай

Диви прасета завземат улиците на израелски град под карантина

Все повече градове по света са посещавани от диви животни поради опразнените улици в изискванията на карантина поради новия ковид, само че в израелския гра.Хайфа четириногите посетители са много груби и рискови - това са диви свине, заяви Ройтерс.

Някои от тях са едри като ротвайлери, движат се на групи и стават от ден на ден по улиците на Хайфа. Доскоро глиганите се появявяха в покрайнините на града най-вече нощем, само че по обезлюдените улици в този момент те се движат и през деня, плашат хора и домашни любимци и даже блокират пътища.

"Страхуваме се да излезем на открито даже да изхвърлим боклука. Не зная от кое място могат да дойдат дивите свине ", споделя Меирав Литани, учителка по музика. "Идват тук и ровят в контейнерите за отпадък...Това е липса на отбрана. Ние на процедура се усещаме беззащитни ", прибавя тя.

Миналата година общинските управляващи прекратиха разрешението за изтребване на глиганите, чиито нападения в градовете съгласно някои специалисти се дължи на завземането на територии от естественото им местообитание - намиращите се наоколо горски масиви на хълма Кармел.

Жителите на Хайфа в този момент могат да се извърнат за помощ към специфични патрули на доброволци-защитници на животните, които прогонват дивите свине от града.

"Страхувам се, че откакто отмине пандемията, дивите свине ще са привикнали да идват всеки ден, всяка нощ, всеки час ", споделя Ярон Ханан, на 63 година, който води социална акция с искане локалните управляващи да се оправят с набезите на глиганите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР