Все повече държави в Африка обмислят развитието на атомна енергия,

...
Все повече държави в Африка обмислят развитието на атомна енергия,
Коментари Харесай

Все повече държави в Африка търсят чиста атомна енергия

Все повече страни в Африка обмислят развиването на атомна сила, изправени пред дефицит на електричество, предпочитание за по-екологични източници и засушаване, което е опасност за работата на ВЕЦ-овете. Според Международната организация за атомна сила (МААЕ) една трета от съвсем всичките 30 страни по света, които обмислят приемането на атомната сила, са от Африка, написа „ Ройтерс “.

Гана, Кения, Египет, Мароко, Нигер, Нигерия и Судан се обърнаха към МААЕ, с цел да ревизират готовността си за този развой, а Алжир, Тунис, Уганда и Замбия обмислят да го създадат. Поне 7 африкански страни към този момент са подписали съглашения за развиване на атомната сила с поддръжката на Русия, демонстрират данни на Световната нуклеарна асоциация.

Кения и Етиопия преглеждат атома, дружно със слънчевата и вятърната сила, като опция да разширят електроенергийната си система по нисковъглероден метод. Египет има за цел да стартира построяването на първата атомна централа в страната - АЕЦ „ Дабаа “, през юли тази година с съветско финансиране. В Южна Африка натискът за разглеждане на атомната сила се движи частично и от засушаването на язовири, на които работят ВЕЦ-ове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР