Все повече британци искат да имат германско гражданство с наближаване

...
Все повече британци искат да имат германско гражданство с наближаване
Коментари Харесай

Все повече британци искат германско гражданство

Все повече британци желаят да имат немско поданство с приближаване на излизането на родината им от Европейския съюз, съобщи ДПА.

Над 500 молби са били подадени през 2017 година, което е голямо нарастване спрямо предходните години.

Процесът на обособяване на Англия се чака да стартира през март 2019 година и увеличението на молбите за немско поданство е сигнал, че британците, живеещи в чужбина, в действителност не имат вяра на политиците, уточни Холгер Лерхоф от немските статистически служби.

Според Лерхоф, който управлява статистическата работа в Берлин-Бранденбург, увеличението на молбите на британци за немски паспорт - от 45 през 2015 година до 178 през 2016 година и 558 през 2017 година - е сигнал за публичното съмнение във опциите на политиците да направляват Брексит.

Докато министър председателят Тереза Мей пътува из Европа, с цел да обезпечи договорката за Брексит, от ден на ден хора от Англия, минават процедура по натурализация в Германия.

Броят на издадените ирландските паспорти също доближи нов връх на фона на увеличението на молбите от поданици на Англия и Северна Ирландия след референдума за еврочленството на Обединеното кралство през 2016 година.

Северна Ирландия ще напусне Европейски Съюз дружно с останалата част от Англия през март 2019 година, а Република Ирландия остава членка на блока.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР