Все повече български деца искат да учат китайски език, расте

...
Все повече български деца искат да учат китайски език, расте
Коментари Харесай

Български деца възприемат китайските йероглифи като магия и приказка

Все повече български деца желаят да учат китайски език, пораства ползата към неговото проучване още от най-ранна възраст, споделя в диалог за КМГ Директорът на учебното заведение госпожа Олга Ялъмова. Тя акцентира, че образователното заведение става все по-популярно и търсено за деца още от предучилищна възраст. Училището има положителни контакти, както с български, по този начин и с китайски сътрудници.

В. Г-жо Ялъмова, бихте ли разказали апелирам повече за основаването, концепцията и задачите на Първото частно учебно заведение с проучване на китайски език в България?

О. Китайският е език, който към момента не е известен за всеобщо проучване в България, само че в това време дава голяма вероятност за европейците, които го владеят. Това е по този начин, тъй като стопанската система на КНР е най-голямата стопанска система в света и от ден на ден китайски компании откриват свои представителства в целия свят. Те търсят хора, които с изключение на съответното обучение, владеят езика.

Частното приблизително учебно заведение „ Евлоги и Христо Георгиеви “ започва своята първа образователна година през 2015 година, единствено с четири деца в предучилищна подготвителна група. За седем образователни години към този момент над 200 фамилии са ни поверили децата си. Една от аргументите е, че ние предлагаме  композиция от три непознати езика китайски, съветски и британски. Едновременно с това е задълбочена и подготовката по математика и български, и не на последно място  въздействие оказва и подбраната среда, която е извънредно значима, с цел да има и просветителни резултати.

В. При извършения преди няколко месеца конкурс „ Китайски езиков мост ”, възпитаници от Вашето учебно заведение завоюваха голям брой награди. На какво се дължи това, съгласно Вас и апелирам да ни дадете някои съответни образци?



О. През 2021 година наши възпитаници завоюваха първо и второ място и специфична премия в първото съревнование „ Китайски езиков мост ” за възпитаници от началните учебни заведения, с основен уредник Посолство на КНР в България и „ Институт Конфуций- София “.

През 2022 година възпитаници, учещи китайски език завоюваха първо, второ и трето място и премия за гений по време на Второто издание на интернационалното съревнование „ Китайски езиков мост ”, за възпитаници от начални и съществени учебни заведения. Мога да дам образец с надарената и прелестна ученичка от втори клас Александра Петкова, която спечели  първата премия и премията за гений със своите изумителни качества за тази възраст!

При нас китайският език се учи интензивно и задълбочено още от ранна детска възраст. Имаме  и подготвителна група. Сблъсквайки се от толкоз рано с езика, децата го възприемат като нещо обикновено, нямат боязън и предубеждения и дори възприемат йероглифите като приказка, като магия.

В. Имате ли съдействие с български и китайски сътрудници и какви вероятности има учебното заведение?

О. Училището си сътрудничи с двата Института Конфуций в България – н София и Велико Търново, а през актуалната година подписахме контракт за тясно съдействие с катедра „ Китаистика “ към Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ в региона на образованието по китайски език на учениците в начален, прогимназиален и гимназиален стадий. Партньорството включва взаимно създаване на образователни стратегии, осъществяване на часове от академични преподаватели, образуване на взаимни събития, свързани с китайския език и просвета.

Имаме и партньорства с елитни китайски университети, които оферират цялостни стипендии за интернационалните студенти, владеещи китайски език.

Завършвайки нашето учебно заведение, учениците ни ще имат опция да продължат образованието си с изключение на в университети в Китай и България, само че също по този начин и във всички висши образователни заведения в Европа, Англия, Съединени американски щати и Сингапур, в които наложително изискване е владеенето на китайски език.

播放

Поздрав за Китай

Александра Петкова, 9--годишна ученичка в  ЧСУ „ Евлоги и Христо Георгиеви ” с проучване на китайски език, поздравява своите съученици от Китай и от целия свят, с тази прелестна ария по случай 73-годишнината от основаването на КНР.

Акомпанирайки си сама на пиано, дребната Александра пее за хубостта на света като крайбрежията на езерото  Байкал, за любовта сред хората от целия свят. „ Времето лети, само че красивите мигове от предишното остават в душите ни  и могат да се повтарят още веднъж и още веднъж, ще се забележим още веднъж.... ”, пее дребната чародейка и изпълва сърцата и душите на всички с доста обич! 

През пролетта на 2022 година, когато завоюва първо място в интернационалното съревнование „ Китайски езиков мост ”, Александра беше на 8 години и във втори клас. През новата образователна година, тя навърши 9 години, ще бъде ученичка в трети клас и  ще продължи да учи с екстаз и голямо предпочитание обичания й китайски език!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР