Все повече българи се завръщат в страната, което е страхотна

...
Все повече българи се завръщат в страната, което е страхотна
Коментари Харесай

Бизнесът търси 200 000 души


Все повече българи се завръщат в страната, което е страхотна вест, сподели HR специалистът Георги К. Първанов. На базата на своя дълготраен опит, той предлага да търсим работа посредством профилирани уеб сайтове като Bulgaria Wants You. Полезни канали са Агенцията по труда, Бюрата по труда, HR организациите. Компаниите ценят доста така наречен нетърсени CV-та - в случай че вашата фантазия е работите за избрана компания, изпратете непосредствено своята автобиографията.

Според изследване на Агенцията по заетостта, бизнесът търси към 200 000 души. Основните браншове, в които има дефицит на работна мощ, са всички индустриални бизнеси, опазването на здравето, IT промишлеността, кол-центровете, бизнесите, свързани с онлайн продажби и куриерски услуги. Според Георги К. Първанов голямо търсене се чака и в туризма, и в селското стопанство.
Снимка: Bulgaria Wants You

Експертът е безапелационен, че заплатата не най-важното нещо, което ни притегля към избрана позиция. Освен нейният размер, значими са бонусите, ваучерите за храна, спомагателното здравно осигуряваме. Когато избираме шеф, търсим благоприятни условия за развиване, вероятности и образование, демонстрират дългогодишните наблюдения на Първанов.

Най-важните умения, които би трябвало да имаме в това комплицирано и динамично време, с цел да се развиваме и да намираме от ден на ден благоприятни условия, са еластичност, адаптивност, почитание към клиенти и сътрудници, интегритет, уместност, конфиденциалност. Това са изводите от изследване на един от най-престижните университети в света Massachusetts institute of technology, показа Г. К. Първанов.

Георги К. Първанов е шеф на CTeam - компания за у правление и развиване на човешките запаси - и член на УС на Българската Асоциация за ръководство на хора. И ма 28 годишен опит в ръководството на човешките запаси.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР