Все повече българи предпочитат да останат у дома, вместо да

...
Все повече българи предпочитат да останат у дома, вместо да
Коментари Харесай

Истината лъсна: Ето кой къде ходи по време на пандемията, телефоните ни издадоха

Все повече българи избират да останат вкъщи, вместо да вървят по заведения или паркове, заяви Българска национална телевизия.

Това демонстрира изследване на Гугъл, направено на база на позиционирането на мобилните телефони. Изследването е интернационално, а ето и какви са данните за страната.

Общият спад на визити на търговски обекти, молове и магазини е 26%. Тук влизат и разнообразни заведения за хранене, питейни заведения и различен сходен вид заведения. С 16 на 100 е намаляло визитата на паркове, а с 14% на спирките за градски превоз.

Изследването демонстрира, че общо за страната няма спад на визитата на хранителни магазини и аптеки. Общият растеж на хората, които си остават у дома обаче е 6%.

Не такива са обаче данните за София. Столицата е с максимален спад на посещаемост на обществени места и максимален % на хора, които си остават у дома.

Общо с една трета е намаляло визитата на заведения за хранене и търговски обекти. Почти толкоз по-малко хора се разхождат в парковете. 37% от софиянци не вървят на работа или работят от у дома. С 12 на 100 се е нараснал каузи на хората, които са вкъщи.

Спад има и при визитата на хранителни магазини и аптеки в София - 7%.

Все още няма забрани за визити на дадените търговски обекти у нас. Единствено нощните заведения и нощните заведения не работят. Ресторантите в обособени градове също са с понижено работно време. Все повече хора обаче сами избират да лимитират обществените си контакти, демонстрира проучването на Гугъл.

Данните са съпоставяне с януари месец тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР