Все повече българи, които се интересуват от инвестиции във висок

...
Все повече българи, които се интересуват от инвестиции във висок
Коментари Харесай

Инвестиции в имоти в Дубай са с по-добра доходност от България, изчисляват брокери

Все повече българи, които се интересуват от вложения във висок клас парцели, се интересуват от покупка в Дубай за поучаване на по-висока рентабилност. Това демонстрират данни на организацията " Юник истейтс ", която сътвори и компанията, която се занимава единствено с този пазар.

В компанията следят доста повишаване на заявките за златна виза, като български и интернационалните вложители се насочват към Емирствата поради положителните капиталови вероятности, споделя Весела Илиева, ръководещ сътрудник в компанията. По нейни данни ОАЕ снижават условията за вложения в парцели за приемане на такава виза като минималното финансово условие за кандидатстване за тригодишна виза посредством инвестиция в Дубай все още е 750 хиляди дирхама (AED) при изисквани 1 млн. AED преди. Инвеститори, които купят имот/и на стойност 2 млн. AED или повече, пък могат да получат виза за престояване с опция за възобновяване за интервал до пет години.

" В устрема си да предложим допустимо най-висока рентабилност на нашите клиенти все по-често предлагаме Дубай, защото дестинацията предлага по-добра ликвидност по отношение на българския пазар ", показва тя.

С 22% пораства броят на покупко-продажбите за недвижими парцели в Дубай към есента на 2023 година по отношение на същия интервал на миналата 2022 година, показват от компанията. Общата стойност на покупко-продажбите доближава 97.55 милиарда AED, което е растеж от 40% по отношение на година по-рано.

" През 2023 година Дубай безусловно влезе в историята, трансформирайки се във водещ пазар на първокласни парцели в света. Дестинацията съумя да генерира близо 850 млн. $ от жилища от висок клас, с пазарна цена от над 10 млн. $ през първите шест месеца на годината. Така Дубай за първи път изпревари Лондон, Ню Йорк и Париж ", показва Илиева.

Анализира, че Дубай е най-перспективната сега дестинация за препродажба по време на строителството или отдаване чартърен. Според изследването на компанията доходността от наем в Дубай все още е в диапазона 6-10%, а от кратковременен наем доближава 13%. Други основни преимущества на

притежанието на парцел там е 0% Данък добавена стойност върху жилищата, гъвкави благоприятни условия за заплащане и удобна обществена среда. За съпоставяне доходността от наем в София мъчно надвишава 4-5%, а от кратковременен - към 10%, без да се включват разноските за ръководство, демонстрират изчисленията на компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР