Все повече американци смятат, че президентът Джо Байдън трябва да

...
Все повече американци смятат, че президентът Джо Байдън трябва да
Коментари Харесай

Американците искат Байдън да се ангажира повече в Украйна, показва проучване

Все повече американци считат, че президентът Джо Байдън би трябвало да въвлече Съединени американски щати в спора в Украйна, сочи ново изследване на публичното мнение, съгласно което болшинството от интервюираните са подготвени да понесат стопански удар от глобите против Русия.

Проучването, извършено от АП взаимно с Центъра за проучване на публичните връзки NORC и оповестено в сряда, демонстрира, че поддръжката за присъединяване на Съединени американски щати в спора непрестанно нараства - 40% от тях към този момент считат, че Вашингтон би трябвало да поеме " съществена роля ", до момента в който предишния месец този % беше едвам 26.

Демократите са най-подкрепящите интервенцията - 48% от тях декларират, че Съединени американски щати би трябвало да поемат съществена роля, а други 43% приканват за " незначителна " роля. Само 9% от демократите са срещу каквото и да било присъединяване, до момента в който в изследването, извършено директно преди нападението на Москва против Украйна, този % е 14%.

 

 

Все отново гласоподавателите на ГП значително поддържат някаква форма на американско присъединяване, като единствено 15% от тях са срещу всякаква интервенция, до момента в който 35% оферират съществена роля.

Значително болшинство от интервюираните поддържат даването на филантропична помощ на Украйна (82%), приемането на бежанци от страната (67%), както и " даването на оръжие " на държавното управление в Киев (64%), макар че 47% от интервюираните показват " изключителна " угриженост по отношение на риска от директен спор с Русия. В анкетата обаче не е заложен въпросът за други форми на интервенция, в това число за подкрепяна от Съединени американски щати зона, неразрешена за полети - концепция, предлагана неведнъж от самата Украйна - или за разполагане на войски.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР