Все повече американски филми стигат до китайските кина след падането

...
Все повече американски филми стигат до китайските кина след падането
Коментари Харесай

Холивуд гледа към завръщане в Китай

Все повече американски филми стигат до китайските кина след рухването на противоепидемичните ограничения, а някогашният към този момент изпълнителен шеф на " Дисни " Боб Чапек дори е обсъждал с почитан посланик от комунистическата страна опциите за вероятно нахлуване на стрийминг услугата Disney+, оповестява Semafor, като се базира на свои източници.

Това е станало при започване на предходната година, по време на посещаване на тогавашния дипломат в Съединени американски щати и сегашен външен министър Кин Ганг в студиата на " Дисни " към 50-годишнината от историческото посещаване на Ричард Никсън в Пекин.
 Пътническите полети в Китай скочиха с 34,8% през януари
След рухването на ограниченията: Огромен скок на пътническите полети в Китай

Вече се лети от и до 58 страни

Според Semafor оптимизмът на Чапек е бил неочакван дори за личния му екип. Американските цифрови платформи като Фейсбук и Netflix от дълго време са се отказали да пробиват на китайския пазар, който наподобява " запазен " за локални играчи. Затова и не е изненадващо, че повече от 12 месеца по-късно, по нищо не си проличава Disney+ да има шансове да се появи в Китай.

Опитът обаче е индикативен за огромната упоритост на Холивуд във връзка с комунистическата страна. Когато приказваме за кино, там не липсват резултати: американските студиа още веднъж имат стабилен бизнес в Китай, като " Дисни " са водач - само че с новия-стар изпълнителен шеф Боб Айгер, един от най-опитните в плаването в бурните води на интернационалната развлекателна промишленост.
 Какъв ще е растежът на стопанските системи на Съединени американски щати, Китай и Япония през 2023 година
Какъв ще е растежът на трите най-големи стопански системи в света през 2023 година

Прогнозата на Организация на обединените нации

Новият " Аватар " проработи 240 млн. $ по време на Пролетния фестивал, а с изключение на него на огромния екран са " Черната пантера: Уаканда вечно " и " Антмен и Осата: Квантомания ". Допуснати бяха и министър председателите на блокбъстъри от Paramount ( " Dungeons & Dragons: Разбойническа чест " ), Warner ( " Шазам: Яростта на боговете " ) и Universal (хорърът M3GAN). След повече от 2 години с полупразни киносалони по целия свят, пробивът в Китай е глътка въздух финансово за студиата.

" Има трагична смяна и то доста по-бърза, в сравнение с бих могъл да си показва, а аз съм оптимист ", разяснява пред онлайн изданието Рич Гелфорд, изпълнителен шеф на компанията IMAX, която има сериозен бизнес с кино екрани в Китай.
 Снимка 607504
Източник:

Според неназован представител на кино промишлеността, който постоянно поддържа връзка с китайските регулатори, идеологията е сменена от фокус върху икономическия напредък и възобновяване на локалната развлекателна промишленост. Факт е обаче и че киното в КНР през последните две десетилетия направи първокласен скок и локалните суперпродукции (особено на историческа тематика) постоянно се оказват по-популярни от западните заглавия.

Важен миг е и че комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай наподобяват в положително здраве, само че въпреки всичко остават в сянката на геополитическо напрежение, което във всеки един миг може да има последствия за бизнеса. В момента наподобява немислимо някое от огромните студиа съществено да промени собствен филм, с цел да се хареса на Пекин - това незабавно ще има последствия във Вашингтон. Там сенаторите се готвят да привикат Боб Айгер, с цел да изясни на сенаторите какво е желал да реализира в диалога си с бъдещия китайски външен министър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР