Все по-важна част от работата на Агенцията за ядрена енергия

...
Все по-важна част от работата на Агенцията за ядрена енергия
Коментари Харесай

Предизвикателствата пред ядрената индустрия обсъдиха в АЕЦ Козлодуй

Все по-важна част от работата на Агенцията за нуклеарна сила към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е да дава отговор на провокациите, пред които се изправя нуклеарната промишленост. Това съобщи Уилям Магууд ІV - общоприет шеф на Агенцията за нуклеарна сила (АЯЕ) към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) по време на визитата си в АЕЦ " Козлодуй ".

При визитата си в българската атомна електроцентрала шефът на АЯР бе съпроводен от Вероник Руйе - началник на Департамента по сигурност на организацията. Тяхната аудиенция е по покана на министъра на енергетиката на Република България Теменужка Петкова.

Представителите на АЯЕ бяха посрещнати от изпълнителния шеф на атомната централа Наско Михов, Емилиян Едрев, шеф на дирекция " Безопасност и качество " и от Стефка Петрова, началник на ръководство " Администрация и надзор ".

Емилиян Едрев показа главните планове на Дружеството - продължаването на периода на употреба и повишението на топлинната мощ на 5 и 6 блок. Акцент в презентацията му са непрекъснатите старания на атомната централа за поддържане на високо равнище на сигурност и сигурност. Бяха показани резултатите по стрес тестванията, според условията на Европейската комисия след повредата във Фукушима.

По време на визитата делегацията посети командната и машинната зала на 5 блок, пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000 в Учебно-тренировъчния център, Хранилището за отработено гориво и други обекти на площадката на АЕЦ " Козлодуй ".

Агенцията за нуклеарна сила към Организацията за икономическо съдействие и развиване е междуправителствена организация. Тя подкрепя съдействието сред страните с развита атомна енергетика в процеса на рационализиране на разнообразни области като нуклеарна сигурност, технологии, просвета, околна среда и право.

За да реализира тази цел, АЯЕ работи като конгрес за обмяна на информация и опит сред страните, членуващи в организацията - 33 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, които ръководят 82% от инсталирания в света потенциал за произвеждане на нуклеарна сила. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР