Все по-тежка става ситуация в болниците. На Северозапад вече е

...
Все по-тежка става ситуация в болниците. На Северозапад вече е
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Критична ситуация в болниците на някои места в страната

Все по-тежка става обстановка в лечебните заведения. На Северозапад към този момент е сериозно, откакто отделенията за Коронавирус заболели във Видинско и Монтанско съвсем доближиха оптималния си потенциал. Сходно е ситуацията и в бургаската община Айтос.

Елена Бонова от Вълчедръм постъпва в ломската болница с двойна бронхопневмония поради Коронавирус.

" Не може да не съм изплашена, тъй като не знам какъв брой време ще продължи лечението ", споделя дамата.

Една от дамите в стаята на Елена е на апаратно дишане. С потребност от спомагателен О2 са и доста други пациенти.

Снимка: btvnovinite.bg

Медиците са на края на опциите си.

" С сведен личен състав, с доста заболели, с висок товар на вируса в отделението, който ние към този момент две години го дишаме. Преуморени, изнервени, тъй като гледаме всекидневно по какъв начин даже младежи губят живота си, без да можеш да им окажеш помощ – утежняват се внезапно ", споделя доктор Елка Дафинкичева, шеф на отделението " Вътрешни заболявания ".

Според лекарите, ограниченията са закъснели.

" Нещата са доста зле и стават все по-зле и това се виждаше още лятото, за какво тогава не се взеха ограничения? До последно се говореше, че всичко е под надзор - а ние виждахме, че не е под надзор. Просто ние сме на ръба на силите ", отбелязва и доктор Йорданка Алексиева, доктор в Коронавирус поделение.

Освен вътрешно, с Коронавирус заболели е цялостно и отделението по инфекциозни заболявания. Пациенти с тежки затруднения има и в отделението по анестезиология и реанимация.

Тежка е обстановката и в Айтос.

След нощната промяна в Коронавирус отделението, продължава и с дневна. Понякога дежурствата са по 24 часа.

" Изписваме един, одобряваме сега отново един болен, заети са местата. Много бързо се запълват. Повечето пациенти идват доста късно, след десетия ден, и тогава към този момент положението им се утежнява внезапно ", изяснява и доктор Фатме Хасан от Коронавирус отделението.

" На този стадий инфекциозно поделение не разполага с благоприятни условия да разкрие в допълнение кревати ", отбелязва старшата сестра.

Снимка: btvnovinite.bg

С претъпкан потенциал и на ръба на силите си, медиците в Айтос поемат Коронавирус болните от три общини.

От началото на четвъртата Коронавирус вълна и досега, в отделението на ломската болница са разкрити съвсем три пъти повече спомагателни кревати. А в Бургас щабът обмисля прекратяване на плановия банкет за всички лечебни заведения, с цел да може да бъдат преструктурирани нови Коронавирус отделения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР