Все по-смъртоносната година за застрашения северноатлантически гладък кит се влоши

...
Все по-смъртоносната година за застрашения северноатлантически гладък кит се влоши
Коментари Харесай

Още един застрашен гладък кит умира след сблъсък с кораб край източното крайбрежие

Все по-смъртоносната година за застрашения северноатлантически равен кит се утежни тази седмица, когато различен представител на типа беше погубен при конфликт с транспортен съд, оповестиха федералните управляващи в четвъртък.

Гигантският тип кит наброява по-малко от 360 и е уязвим от удари на кораби и усложнение в риболовни уреди. Китовете страдат от висока смъртност през последните години и няколко към този момент умряха тази година край Джорджия и Масачузетс.

Последният починал кит беше открит да плава на 50 благи (80 километра) от брега източно от Бек Бей Националният резерват за диви животни във Вирджиния Бийч, Вирджиния, предходната събота, сподели Националната администрация за океаните и атмосферата в известие за вести. Китът е майка, която е родила шестото си теле този сезон, сподели организацията.

Предварителните констатации от аутопсията демонстрират „ пагубни пострадвания с изместване на гръбначния дирек на кита “, които „ са в сходство с тъпа мощ контузия от удар на кораб преди гибелта “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР