Все по-разюздано сексуално поведениеЧислата очертават сурова картинаИнфекциите, предавани по полов

...
Все по-разюздано сексуално поведениеЧислата очертават сурова картинаИнфекциите, предавани по полов
Коментари Харесай

Сифилис и гонорея плъзнаха в Европа

Все по-разюздано полово държание
Числата обрисуват сурова картина

Инфекциите, излъчени по сексуален път, са се нараснали в цяла Европа през 2022 година, като записаните случаи на гонорея са скочили съвсем на половина, съобщи Ройтерс, базирайки се на най-новите данни, оповестени от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC).

Данните сочат, че случаите на сифилис са се нараснали с 34 % по отношение на миналата година до над 35 000, а случаите на хламидия - с 16 % до над 216 000.

Скок с 48 % до над 70 000 бележат случаите на гонорея.

„ Цифрите обрисуват сурова картина, която се нуждае от незабавните ни внимание и дейности “, сподели шефът на ECDC доктор Андреа Амон на конференция по този мотив.

Случаите на лимфогранулома венереум и присъщ сифилис, при които инфекцията се предава от майката на плода, също са се нараснали, регистрират от центъра. Според ECDC измежду аргументите за трайния растеж е увеличението на по-рисковото полово държание.

Скокът на инфекциите измежду младите хетеросексуални хора съгласно последните данни, и по-специално измежду младите дами, може да се дължи на смяна в половото държание след пандемията.

По думите на доктор Андреа Амон страните в Европа би трябвало да се съсредоточат върху напъните за тестване, лекуване и предварителна защита, а хората би трябвало да употребяват защитни средства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР