Все по-нарастващата антибиотична резистентност води до тревожно увеличение на броя

...
Все по-нарастващата антибиотична резистентност води до тревожно увеличение на броя
Коментари Харесай

Изследователи: Антибиотиците са все по-неефективни при детски инфекции

Все по-нарастващата антибиотична устойчивост води до обезпокоително нарастване на броя на дребните деца, които умират от болести като пневмония. Това откриват откриватели от Университета в Сидни. Проучването им разкрива, че доста антибиотици към този момент са по-малко от 50% ефикасни при лекуването на инфекции като пневмония, сепсис и менингит при бебета и дребни деца. Това води до хиляди ненужни смъртни случаи всяка година.
Екипът акцентира, че многочислени антибиотици, които сега са неефективни, към момента се утвърждават от Световната здравна организация (СЗО). Това кара откривателите незабавно да призоват за актуализиране на съществуващите насоки, последните от които са основани през 2013 година Оттогава СЗО признава антимикробната устойчивост (АМР) за една от 10-те най-големи закани за публичното здраве, пред които е изправено човечеството. Експертите, участващи в изследването, настояват, че АМР е изключително нездравословна за децатa.
Това е по този начин, тъй като е по-малко евентуално новите антибиотици да бъдат тествани и след това предоставени на тази демографска група. Региони като Югоизточна Азия и Тихоокеанския район, в това число прилежащи страни като Индонезия и Филипините, са най-силно наранени.
В международен мащаб годишно към 570 000 новородени се разболяват от сепсис. Много от тези смъртни случаи се дължат на неспособността на антибиотиците да лекуват резистентни варианти бактерии. Д-р Фийби Уилямс от Факултета по публично здраве към университета, началник на изследването, акцентира сериозността на обстановката. Тя прикани за увеличение на финансирането за проучване на антибиотичното лекуване на децата.
" Ние не сме ваксинирани против този проблем - тежестта на антимикробната устойчивост е на прага ни ".Това сподели Уилямс в известие за медиите. " Антибиотичната устойчивост се усилва по-бързо, в сравнение с осъзнаваме. Спешно се нуждаем от нови решения, с цел да спрем инвазивните мултирезистентни инфекции и ненужната гибел на хиляди деца всяка година. Клиничните антибиотици се концентрират върху възрастните, а прекомерно постоянно децата и новородените остават настрана. Това значи, че разполагаме с доста лимитирани благоприятни условия и данни за нови лекувания ", продължава доктор Уилямс.
Установено е, че гентамицинът е евентуално ефикасен при по-малко от половината от всички случаи на сепсис и менингит в детска възраст. Той постоянно се предписва дружно с аминопеницилини. Те също са счетени за неефективни при лекуването на инфекции на кръвния поток при бебета и деца.
Обстойният обзор прави оценка ефикасността на антибиотиците при деца с постоянно срещани инфекции. В него са оценени 6648 случая на бактерии в 11 страни и 86 изявления.
" Това изследване разкрива значими проблеми във връзка с съществуването на ефикасни антибиотици за лекуване на съществени инфекции при деца ". Това сподели основният създател Пол Търнър, шеф на звеното за медицински проучвания в Камбоджа Оксфорд в детската болница Ангкор. " Това също по този начин акцентира непрекъснатата нужда от висококачествени лабораторни данни за наблюдаване на обстановката с АМР. То ще улесни навременните промени в насоките за лекуване. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР