Все по-малко са желаещите да се ваксинират срещу у нас.

...
Все по-малко са желаещите да се ваксинират срещу у нас.
Коментари Харесай

Проучване: Все по-малко са желаещите да се ваксинират у нас

Все по-малко са искащите да се имунизират против у нас. Това сочат данните на портала " Our World in Data ". Всеки осми в страната или малко над 12,5% от българите са си сложили най-малко една доза от имунизацията. Сънародниците ни, които са имунизирани и с двете дози, са 10%, което значи, че 9 от 10 души у нас към момента не са предпазени с цялостния имунитет след имунизация, предава БТВ.
Има спад от искащи да се имунизират. Най-много те са били през месец май с пик от 39 000 сложени дози за един ден. Данните през юни сочат спад и застой, като най-големият брой сложени ваксини за ден е едвам 25 хиляди.
 Националният ръб по туризъм желае мощна акция и тласъци за имунизация Националният ръб по туризъм желае мощна акция и тласъци за имунизация
Националният ръб по туризъм (НБТ) упорства страната да ускори рекламната акция и да вкара тласъци за имунизация в страната, преда...
От имунизационния щаб към здравното министерството прецизираха, че към този миг данни за ваксини с изтичащ период на валидност за месец юни няма. Такива обаче има за юли. „ Под 20 000 са дозите с изтичащ през месец юли, като една част от тях ще бъдат сложени като втора доза “, изясни Богдан Кирилов, шеф на Агенцията по медикаментите. На питане по какъв начин да бъдат подтиквани българите да се имунизират, здравният министър отговори: „ За имунизациите съм отворен към всевъзможни оферти “. Последва и предложение на Националния ръб по туризъм всеки имунизиран да получи ваучер на стойност 50 лв.. Според хотелиери обаче той би бил мъчно използван на процедура.
„ Всеки тласък е добър, само че дали това е най-удачният вид за някакъв ваучер в областта на туризма е различен въпрос “, сподели мениджърът „ Маркетинг и продажби “ на хотел в Поморие Ирина Джендова. За самодейността за стикери " 100% имунизирани " за туристически обекти от отрасловото министерство разясниха, че е изключено да се приказва за наложителна имунизация на личния състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР