Все по-малко са хората, които имат нужда да се убеждават

...
Все по-малко са хората, които имат нужда да се убеждават
Коментари Харесай

Манол Генов, БСП: Злополучното управление на хаоса от ГЕРБ остави без труд и образование стотици хиляди млади хора, БСП знае как да реши проблема

Все по-малко са хората, които имат потребност да се убеждават, че една не дребна част от политическите сили желаят да върнат страната обратно, назад в постоянния безпорядък. Преди желаеха да поставят ред в хаоса, в този момент упорстват, че могат да бъдат по-силни от хаоса и вършат всичко допустимо да потвърдят, че той им е необходим. Това съобщи Манол Генов, втори в листата на социалистите в 17 МИР, Пловдив област на среща- полемика по проблемите на младежите. 

Именно такива сили разчитат да има досада измежду гласоподаватели, да се сее обезверяване изключително измежду младите, тъй че малко на брой да бъдат политическите сили, които да съумеят да активизират гласоподаватели в своя изгода. Нали разбрахме, че става дума за управлявалата страната 12 години Политическа партия ГЕРБ, сподели още той.

Именно партии като тази могат да имат лостовете за образуване на клиентелистки избор, стимулиран в  продължение на повече от десетилетие. Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде от този вид партия и на изборите през 2001 година го потвърди, имам вяра, че ще го създадем и в този момент, акцентира той.

Сериозни са проблемите на работещите младежи и ние твърдо заставаме в отбрана на  такива трайни политики, които да обезпечат тласъци и обосноваване за трайна претовареност, за качествено обучение и навременно насочване за специалност. Стряскаща е статистиката по какъв начин 330 000 български младежи  на възраст от 16 до 25 годишна възраст нито учат, нито работят. Това е извънредно рисково за елементарно и трайно маргинализиране или емиграция на не дребна част от младото ни потомство, сподели пред младежите Генов.

Именно Българска социалистическа партия ще отстоява налагането на цялостни данъчни облекчения за работещи до 25-26 годишна възраст. Държавата е длъжница на младежите, тъй като точно те постоянно подадат на работни места в браншове, където към момента работодатели си разрешават да икономисват обществени и здравни осигуровки, да подценяват цената на труда или да не почитат правата на родителите на дребни деца или да позволяват дискриминация.

Демографската политика е неразделна част от тази за младежите. На Българска социалистическа партия принадлежи сполучливо осъществената самодейност за безвъзмездни детски градини и ясли, само че казусът е, че в страната продължава да липсват физически детски градини и страната би трябвало да подкрепи общините казусът да се реши изрично. Младите хора не икономисаха терзанията си от неяснотата по какъв начин ще се отрази промяната във висшето обучение с уедряването на образователните заведения. 

Сред най-сериозните проблеми, споделени пред  претендента за идващия парламент социалист, бяха тези за съвсем изчезналия късмет пред младите хора  за кариерно израстване през състезания за обществени позиции, каквито предлага държавната и общинска администрации. Знам го не от през вчерашния ден, и точно дълголетното ръководство на ГЕРБ направиха по този начин, че младежите да не имат вяра, че ще съумеят по открит път да завоюват позиция в държавната администрация, в случай че не са деятели на ръководеща партия. Затова и последва сериозен растеж на емиграцията като за едно десетилетие страната ни е намаляла с нови 900 000 индивида.  Сега се връщат точно с вяра, че ГЕРБ няма да се върне назад на власт, сподели Генов.

" Умишлено популистки партии и такива, излезли от 12 години ръководство,  вършат всичко допустимо да има ниска интензивност и младежите да не имат вяра, че има опция.  Още повече съзнателно се внушава, че лявото не съществува,  че не е настоящо. Правят го,  защото  по този начин най-лесно може да бъде погълнато от популистки избор или въвлечено във връщането на " първия в ранглиста “, разбирай, ГЕРБ.

Моят апел е младежите да бъдат дейни, да осъзнаят, че в тази страна ще има бизнес, ще има работни места, природа, опазване на здравето и обучение единствено, в случай че са дейни младежите. Аз имам вяра, че не дребна част от младежите ще припознаят като собствен избор на 2 октомври лявата политика на обществена отбрана на труда, налично опазване на здравето и качественото обучение, каквито отстоява точно Българска социалистическа партия в досегашното и идващото ръководство, заключи Генов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР