Все по-малки са шансовете пред бившия номер 1 в света

...
Все по-малки са шансовете пред бившия номер 1 в света
Коментари Харесай

Джокович все по-далеч от участие на US Open

Все по-малки са възможностите пред някогашния номер 1 в света Новак Джокович да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, което стартира тъкмо след седмица. Трикратният първенец от конкуренцията продължава да се надява, че в последния миг разпоредбите за влизане на територията на Съединени американски щати ще се трансформират, само че наподобява, че това няма да стане в точния момент, с цел да може сърбинът да играе на шампионата от " Големия шлем ".

Към момента в Съединени американски щати непознати жители могат да влязат, единствено в случай че са имунизирани против Covid-19. По-рано този месец Американският център за надзор и предварителна защита за заболяванията (CDC) разхлаби превантивните ограничения в страната, свързани с карантината и носенето на маска, като разгласи, че след това това ще се случи и с рестриктивните мерки по границата. Това даде вяра на Джокович, че той въпреки всичко ще може да играе в Ню Йорк, само че 10 дни по-късно смяна в обстановката няма, а прозорецът пред сръбския тенисист е съвсем затворен, защото жребият за надпреварата ще се тегли в четвъртък, 25 август.

В същото време за ограничаващите ограничения подсетиха и уредниците на шампионата от " Големия шлем " в послание към искащите да гледат онлайн конкуренцията:

" На този стадий към феновете няма условие да демонстрират документ за имунизация, само че е значимо да се означи, че идващите от чужбина би трябвало да бъдат изцяло имунизирани, с цел да могат да влязат в Съединени американски щати ".

Новак Джокович пропусна Аустрелиън Оупън в началното на годината по същата причина, след което отпадна в четвъртфиналите не Ролан Гарос и завоюва купата от Уимбълдън - негов 21-ви успех в Големия шлем. По всичко наподобява, че той няма да може да добави още една купа към сбирката си на US Open.

Откритото състезание на Съединени американски щати ще се организира в интервала 29 август - 11 септември, идващите няколко дни ще решат бъдещето на Джокович и дали той ще взе присъединяване в събитието. Все още не е изгубено всичко за сърбина.

All is not lost for Novak Djokovic.
— Tennis365 (@tennis365com)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР