Все по-горещо време ни очаква в близките дни, с все

...
Все по-горещо време ни очаква в близките дни, с все
Коментари Харесай

Все по-горещо, с по-голям риск от пожари в близките дни

Все по-горещо време ни чака в околните дни, с все по-голяма заплаха от пораждане на пожари – в по-голямата част от страната от двете най-високи степени на риск - доста огромен и екстремален - при които пожарите са сложни за преодоляване.

39° е най-високата оптималната температура през днешния ден - в Ново село, във Видин - 38°, В София 32°.. горещо беше даже по Черноморието - Варна - 31°.

Утре оптималните температури ще са сред 33° и 38°, в София - още веднъж към 32°. Ще бъде слънчево, със слаб, в източните региони - сдържан североизточен вятър.

Слънчево ще бъде и по Черноморското крайбрежие, само че по-прохладно, с оптимални температури сред 27° и 30°. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на морската вода е от 23° до 25°.

Истинска хладина - само в планините на следващия ден и то по високите елементи. Максималната температура на 2000 метра надморска височина ще бъде към 20°. И там ще доминира слънчево време, с сдържан вятър с посока от север-североизток.

И към времето в Европа. В южната половина от континента, в това число и на Балканите, ще се задържи слънчево и горещо. Валежи и гръмотевици се чакат на следващия ден във Франция. Ще превалява и на Британските острови.

У нас, следобедни валежи ще има в неделя и понеделник, с по-голяма възможност тук-там в планините и в източните региони от страната. Повишението на температурите ще продължи и в неделя не е изключено бъдат измерени 40°. Слабо захлаждане се чака при започване на новата седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР