Все по-голяма част от сайтовете преминават от споделен хостинг към

...
Все по-голяма част от сайтовете преминават от споделен хостинг към
Коментари Харесай

Как да увеличите сигурността на сайта си?

Все по-голяма част от уеб страниците минават от споделен хостинг към собсвени сървъри употребявайки VPS хостинг услуги. Тази наклонност не е по никакъв начин инцидентна. VPS хостинг услугите претърпяха най-голямото развиване в софтуерен аспект, в случай че проучваме хостинг пазара като цяло. Виртуалните сървъри дадоха опция да се доближи до едно ново равнище на непрекъснатост на услугите, успеваемост и непоклатимост. Основна роля за всички тези преимущества има въвеждането на облачните услуги.
Какво е VPS?
VPS или виртуален сървър съставлява обособена сървърна система, която употребява част от процесора, паметта и мрежата на един физически сървър. Технологията и софтуерът, който разрешава на един физически сървър да работят голям брой виртуални сървъри, се назовава виртуализация. Съществуват доста способи и програмен продукт за виртуализация. Всеки един от тях има своите плюсове и минуси. Част от работата на разработчика на системата за сървърна обезпеченост (обикновено систематичният администратор) е да реши кой програмен продукт за виртуализация е най-удачният за реализиране на поставените цели. Няма повсеместен или най-хубав – според от задачата най-удачният програмен продукт е строго характерен. По-надолу в тематиката ще опиша най-използваните способи за виртуализация, с цел да придобиете визия по какъв начин тъкмо работи технологията и по какъв начин се дава VPS хостинг.
Виртуалният сървър (VPS) има лична операционна система. Системният админ има опция да я конфигурира съгласно своите потребности или накракто казано VPS хостинга дава функционалността на наетият сървър, само че на доста по-ниска цена. При потреблението на нает сървър се заплащат за всички запаси на сървъра и цената зависи от мощта, с която разполага физическият сървър. VPS сървърът коства по-малко, тъй като заплащате за част от ресурсите на физическата машина. В същото време имате същата функционалност и висока сигурност, която дава личният сървър.
Софтуер за даване на VPS хостинг

За да можете да създавате виртуални сървъри на физическа машина, имате потребност от програмен продукт за виртуализация. Пазарът предлага както платени, по този начин и безвъзмездни вариянти. Аз ще се спра на безплатните, тъй като те дават нужната непоклатимост, експедитивност и надеждност за ръководството на един огромен клъстер от VPS сървъри.
KVM (Kernel Virtual Machine)
KVM е виртуализация, която е внедрена в ядрото на CentOS 7 операционната система. Тя е безвъзмездна, постоянна, функционална и е една от най-използваните системи за продажба на VPS хостинг. Чрез KVM имате опция на една физическа машина да продавате както Linux, по този начин и Windows VPS хостинг. Софтуерът разполага с голяма функционалност, която дава опция и на най-претенциозния систематичен админ да реализира задачите на плана си.
Една от главните функционалности при KVM е, че дава опция виртуалните сървъри да бъдат премествани от един физически сървър на различен без спиране в работата на виртуалния сървър. Тази функционалност дружно с останалите преимущества, които носи KVM, e повода за прекосяването на NS1.bg към облачни сървъри . Това е и главната причина маси от уеб сайтове да минават от споделен към VPS хостинг с висока надеждност. С тази стъпка те вземат решение по няколко казуса по едно и също време.
1. Сигурност – прекосяването към VPS хостинг услуга дава опция на всеки притежател на уеб уебсайт да отдели своя бизнес на личен сървър и да бъде самостоятелен. С тази крачка сигурността на данните и уеб страниците отива на напълно ново равнище.
2. Надеждност – облачният VPS хостинг дава упоменатата нагоре опция за понижаване на опцията от спиране на услугата. При съществуване на проблем виртуалният сървър може да бъде изместен от една физическа машина на друга в границите на секунди.
3. Ефективност – VPS хостинг услугите носят извънредно висока успеваемост, когато се употребяват в cloud среда. Затова целият свят всеобщо превключва към прекосяване в облака. Сървърните запаси се употребяват доста по-ефективно в облака и не се заплаща за запаси, които не са нужни.
4. Бързина – с навлизането на SSD дисковете и поевтиняването им дружно с потреблението на съответно решение за предпазване на данни, VPS хостинг технологията дава опция за реализиране на невиждана досега експедитивност. Всеки притежател на уебсайт знае какви са резултатите от изследванията – в случай че уеб сайтът ви се зарежда за повече от 3 секунди, губите 40% от посетителите си.
Знайте, че KVM отпразнува десетия си рожден ден през 2016, ако имате терзания за стабилността на технологията
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР