„Все по-голяма част от българите ще живеят зад граница и

...
„Все по-голяма част от българите ще живеят зад граница и
Коментари Харесай

13 334 деца ще учат български език в 40 държави

„ Все по-голяма част от българите ще живеят зад граница и ще се усилват. Най-малкото няма да понижава склонността към пътешестване. Все повече хора ще желаят да се върнат назад в България и да знаят български език. Това слага провокации към нас да развиваме политиката. Дистанционното образование ще е опция за тези деца и възпитаници, където няма огромна българска общественост и учебно заведение, също да усвоят езика “, уточни министърът на образованието Красимир Вълчев.

„ Днес имаме над 300 учебни заведения по света, в които на 3 март, 24 май и 15 септември се чува българският химн. Гласът на българските деца е доказателство за вашата сполучлива работа “, сподели министърът пред представителите на учебните заведения, заяви Нова тв.

За неделните учебни заведения към този момент има приспособени образователни стратегии по български език и литература. Те са в сходство с държавните просветителни стандарти и синхронизирани с общата европейска езикова рамка. Красимир Вълчев заяви, че следва одобряване и на нови стратегии по история и география на България за учебните заведения в чужбина.

„ Готови сме да работим с другите страни, да подкрепим и да предизвикваме в съгласуваност с останалите институции национална акция за превръщането на българския език в матуритетен. Радвам се, че имаме партньорство с всички институции – това е гаранция за по-нататъшното развиване на просветителната политика “, сподели министър Вълчев.

От есента ще отворят порти 44 нови учебни заведения, уточни още просветителният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР