Все по-голям е интересът от страната и чужбина към инициативата

...
Все по-голям е интересът от страната и чужбина към инициативата
Коментари Харесай

КЦМ дари 5 000 лв за „Трезор за идеи“ за БНБ


Все по-голям е ползата от страната и чужбина към самодейността „ Трезор за хрумвания: Конкурс за идея за развиване на постройка, с административен адрес ул. „ Райко Даскалов “ №51, някогашна постройка на Българска национална банка, гр. Пловдив “.

От старта на състезанието на 26 февруари до през днешния ден, информацията е оповестена в редица интернационалните портали за надпревари, в това число в Индия, Германия, Англия, Китай. Информацията е оповестена и в известни англоезични профилирани платформи.

Посещенията за събаряне на документите от България се реализират главно посредством уеб страницата www.trezorzaidei.com, страницата на Община Пловдив, препратки от Фейсбук и профилирани портали като Citybuild, Градът, Форумът Skyscrapercity и други Посещения на уеб страницата от чужбина се засилват главно посредством интернационалните портали. Желание за регистрация е маркирано от участници от България, Англия, Австралия, Китай, Тайланд и Индия.

Още една добра вест, касаеща състезанието, пристигна единствено преди дни! ХОЛДИНГ КЦМ 2000 АД взе решение да поддържа финансово провеждането на състезанието, като подарява сумата от 5000 лв..

„ С голяма признателност към КЦМ 2000 АД, към господин Румен Цанев и мениджърския екип, бих желал да подчертая, че компанията, потвърдила се през годините като важен филантроп, донор и спомоществовател, не за първи път застава зад публично значими дела. Тя е основен сътрудник на община Пловдив в доста събития от културния календар на града. КЦМ е главен спонсор на концерти, спектакли, издателски и креативен планове, измежду които оперният фестивал Opera Open, театралният фестивал „ Сцена на кръстопът “, фестивалът „ Дни на музиката в Балабановата къща “, Plovdiv Jazz Fest и доста други. Благодарност още един път! “, показа заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

Припомняме, че „ Трезор за хрумвания: Конкурс за идея за развиване на постройка, с административен адрес ул. „ Райко Даскалов “ №51, някогашна постройка на Българска национална банка, гр. Пловдив “ има за цел да бъдат разпознати нови подобаващи функционалности за емблематичната постройка, съобразени както с нейната полезност, по този начин и с динамичното развиване на града, които да послужат като основа за нейната ресоциализация като различим и скъп детайл от градската културна инфраструктура.

Участие в състезанието могат да вземат юридически лица и физически лица на възраст над 18 години. Допустими езици за предаване на предложенията са български и британски.

Всеки участник мо же да изпраща своите оферти по електронен път на адрес [email protected] до 23:59 часа на 30.04.2024 година или да внесе на книжен притежател до 17:00 часа на 30.04.2024 година в деловодството на Община Пловдив, пл. „ Стефан Стамболов “ №1.

Три от най-хубавите хрумвания ще бъдат наградени с парична награда и ще бъдат показани в границите на публично разискване на необятната общност, в това число и под формата на галерия в откритите градски пространства пред постройката на Българска народна банка. Повече за изискванията на състезанието може да се прочете на уеб страницата www.trezorzaidei.com

Следващите оповестени дати за заинтригуваните за оглед на място на някогашната постройка на Българска народна банка в Пловдив са 15.03.2024, 22.03.2024 и 29.03.2024. За въпроси, информация и записване за дати за оглед, апелирам свържете се с екипа на „ Трезор за хрумвания “ на адрес [email protected]

Организатори на състезанието са Община Пловдив, взаимно с Камара на архитектите в България – Регионална Колегия Пловдив и Съюза на архитектите в България – Пловдив.

Представянето на концепциите не е обвързано с изработването на архитектурен план. Състезанието е за хрумвания за нова функционалност на постройката и не съставлява конкурс за абстрактен капиталов план по смисъла на Закона за устройство на територията и Наредба за осъществяване на състезания в устройственото обмисляне и капиталовото планиране.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР