Все по-голям брой мигранти се опитват да преминат към Европа

...
Все по-голям брой мигранти се опитват да преминат към Европа
Коментари Харесай

Албания е новият път на мигрантите към ЕС, иска помощ от Фронтекс

Все по-голям брой мигранти се пробват да преминат към Европа през Албания . Въпреки засилените патрули , границата сред Гърция и Албания се трансформира в главния път към сърцето на Европа, оповестява " Евронюз ".

Данните на полицията демонстрират, че тази година в Албания са се нараснали арестите за нелегално влизане , защото броят на мигрантите, опитващи се да доближат Западна Европа през Албания, скочи.

Албанските управляващи са хванали над 2000 мигранти през първите пет месеца на 2021 година, като контрабандистите отварят нов балкански маршрут за тези, които бягат от спора или бедността в Близкия изток, Северна Африка и Азия .
 България и Сърбия няма да са паркинг на мигранти
България и Сърбия няма да са паркинг на мигранти

Рашков и сръбският му сътрудник разискаха двустранното съдействие на българо-сръбската граница

Говорителят на албанското вътрешно министерство Ардиан Бита съобщи, че страната " прави всичко допустимо да се бори с групите за проведена престъпност ", които оказват помощ за трафика на мигранти и арестува " забележителен брой " контрабандисти тази година.

Сред тези, които се пробват да преминат е Мохамад Нур Махмуд Ал Дамад от Сирия , който е върнат шест пъти от европейската гранична организация Frontex .

Но Мохамад е решен да продължи , откакто му е отказано леговище в Гърция.

" Не желая да отида в Европа, единствено в Албания или Косово . Искам добър живот ", сподели той. " Но имам проблем с крайници, вижте. Не мога да вървя, само че мога да се движа постепенно. Това е от снайперист в моя град ", добави Мохамад.
 Русия вижда мрежа от рискови бежанци над Европа
Русия вижда мрежа от рискови бежанци над Европа

За 20 година Европа е изгубила умения и качества да пази ползите си, слаба е и мощните няма да простят

Шейх Муса Абдала от Судан също се е опитвал шест пъти да премине границата със брачната половинка си и пет деца на възраст сред 5 и 15 години , само че Frontex ги стопира.

" Искам да отида през Албания до Сърбия , само че на границата с Албания е гранична полиция от Германия, Италия и Унгария. Много е мъчно да се отиде ", означи Шейх.

Албанското държавно управление желае помощ за увеличение на патрулите по гръцката граница и приветства решението на Frontex за ограничение на миграцията .
 Европейска комисия с освежен проект за миграцията, укрепва способността на Европейски Съюз да пази своите граници
Европейска комисия с освежен проект за миграцията, укрепва способността на Европейски Съюз да пази своите граници

Европа се адаптиране към нови провокации, като обстановката по външните граници с Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР