Все по-голям брой фондове залагат на дългосрочната привлекателност на биткойн

...
Все по-голям брой фондове залагат на дългосрочната привлекателност на биткойн
Коментари Харесай

Крипто гамбит – фондовете залагат на биткойн и етер въпреки срива им

Все по-голям брой фондове залагат на дълготрайната прелест на биткойн и етер, което е демонстрация на нечовечен гамбит в разгара на криптозимата, написа Reuters. Без да се тормозят от срутва на цените през последните 11 месеца, капиталовите медиатори отприщиха вълна от борсово търгувани фондове, очаквайки, че водещите криптовалути и тяхната съществена технология в последна сметка ще преодолеят компликациите.

От общо над 180 борсово търгувани криптоинструмента (ETP) и доверителни артикули в международен мащаб към половината са стартирани, откакто пазарът на биткойн се обърна в мечи, сподели Morgan Stanley в записка, оповестена този месец. Тенденцията се разпростра, до момента в който общата стойност на активите на пазара спадна със 70% до 24 милиарда $ през този интервал, а цените на криптовалутите се намалиха.

Около 95% от тези 180 фонда са фокусирани върху първите две монети, биткойн и етер, сподели Morgan Stanley.

„ Естествено, когато пазарът е по-бавен, цените са по-ниски, хората са изгубили пари, интензивността на апетита в действителност понижава “, означи Чен Арад, съосновател на компанията за мониторинг на крипто риск Solidus Labs.

Но това не е по този начин в дълготраен проект. Като цяло не мисля, че някой се отхвърля. “

Привлекателността на ETP идва от това, че те обезпечават експозиция на цифрови активи на контролирана фондова борса, тъй че вложителите на дребно и институционалните вложители не би трябвало да се тормозят за сигурното предпазване на своите криптовалути и избягването на хакове и обири.

Що се отнася до сумите, капиталовите артикули за криптовалута са привлекли към 453 милиона $ чисти потоци през тази година, като огромна част от тях отиват в биткойни и капиталови принадлежности, които включват най-големите криптовалути, сочи отчет на мениджъра на цифрови активи Coinshares.

„ Има повече систематизиране на активи към кошници, които комбинират първите пет или 10 криптоактива по пазарна капитализация. Това е полет към качеството спрямо различните активи в криптоиндустрията “, сподели Елиезер Ндинга, шеф по изследванията в 21shares.

Други съществени криптовалути включват Solana, Cardano и Ripple.

Инвеститорите във фондове, основани на фючърси, постоянно би трябвало да поемат спомагателните разноски, когато договорите наближават деня на сетълмент, с цел да запазят позицията си. Показателно е, че до момента в който биткойн загуби 17% през последните три месеца, то борсово търгуваният фонд на ProShares Bitcoin Strategy, който наблюдава биткойн фючърсите, изтри към 21%. Най-големият биткойн фонд в света, Grayscale Bitcoin Trust пък се намали с 34% за същия интервал.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР