Все по-достъпно става пътуването със самолет. Превозвачите добавят нови нискобюджетни

...
Все по-достъпно става пътуването със самолет. Превозвачите добавят нови нискобюджетни
Коментари Харесай

Евтини дестинации за екскурзия със самолет из Европа

Все по-достъпно става пътуването със аероплан. Превозвачите прибавят нови нискобюджетни дестинации и притеглят пасажери в цяла Европа. Най-честите практики са уикенд в Париж или няколко дни в Италия, като цените варират сред €8 и €20 за двупосочен полет. Ето по какъв начин да оптимизирате късото си посещаване, с цел да видите всички забележителности.

Кои са най-интересните места за пътешестване при започване на идната година?

София-Италия

Милано

След кацането си на летището в Бергамо, можете да хванете рейс за €10 до центъра на Милано. Градът е дребен и обиколка на забележителностите ще ви отнеме не повече от ден.

Площадът Дуомо, който е прочут с многото си гълъби и красивата катедрала Дуомо Ди Милано. Катедралата побира в себе си няколко забележителности – тераси, археологическа част и музей. Терасите се намират на покривната част на катедралата и гледат с птичи взор към града. Гледките са зашеметителни, само че чакането на опашка несъмнено може да ви забави.

Някои от безплатните забележителности, които можете да посетите са: Кралският замък, Катедрала Санта Мария, Пасаж Виторио Емануеле (тип затворен мол със стъклени покриви и римо-готическа архитектура).

Езерото Комо е единствено на час път с трен и си заслужава да се види.

Рим

На идващия ден можете да хванете трен от Милано до Рим. Той пътува 3 часа и цената му е €8.
Забележителностите стартират с Колизеума, Римския конгрес, Пантеона и Фонтана ди Треви. Във фонтана се хвърлят монети за шанс и за завръщане в Рим, само че с цел да ги резервира от кражба, общината постоянно ги събира и прави подаяние на Червения кръст.

След разходка по Площад Испания, който прилича във формата си на пеперуда, може да хванете влака до Бари. Той коства €13 и пътува 7 часа.

Бари

В Бари може да се насладите на плажове и положително време и да организирате полета си назад до София.

Кои са най-хубавите хрумвания за пътешестване за идната година?
Как да пътуваме на ниска цена през Новата година?
Новата година идва. Сигурни сме, че имате доста хрумвания за пътешестване, които желаете да реализирате. В това няма нищо неприятно, само че е доста значимо...
Прочети повече
София – Франция

Уикенд в Париж

Айфеловата кула е непокътнат знак на града, добре е да се качите на нея денем и да наблюдавате илюминациите и светлинното шоу вечерта. От нея по бул. Шанз-Елизе може да стигнете до Триумфалната арка.

Пантеонът, Лувърът и музеят д‘Орсе са пазители на архитектура и изкуство. За тях е нужно да отделите повече време заради размерите им и интереса към тях.

Следобед, като красиво място за залез, може да се качите до катедралата Сакре-Кьор (Свещено Сърце) на хълма Монмартър.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР