Все по-често собствениците на жилища разчитат на собствените си задни

...
Все по-често собствениците на жилища разчитат на собствените си задни
Коментари Харесай

Геотермално сондиране - как работи термопомпата?

Все по-често притежателите на жилища разчитат на личните си задни дворове, с цел да отопляват домовете си. Как? Чрез потреблението на термопомпи. Тези елементарни, само че лъжливо умни машини ви оказват помощ да държите дома си и топъл, даже и в най-суровите зими. Ако имате построен сондаж за вода, то инсталирането на термопомпа несъмнено е по-лесната част от задачата.

На какъв принцип оперират термопомпите?

След като бъде направен план за инсталиране на геотермална помпа, се свързвате реализатор за. След построяването на сондажа се инсталират тръбни очертания. Чрез формираната циркулация на хладилния сътрудник, всмуканата топлота се придвижва по към този момент инсталираната тръбна апаратура на парцела.

Обикновено помпите употребяват хладилен сътрудник, с какъвто нормално се борави в климатичните модули и хладилници. Броят на сондажите, както и дълбочината на изкопаните канали, зависи от размера на парцела, който изисква отопление. Основната геология на парцела също има значение. Важно е да се означи, че някои скали и почви придвижват топлината по-добре от други.

Вертикален или водоравен монтаж?

Дали помпите са инсталирани в хоризонтални ями или отвесни сондажи, зависи от наличното пространство в парцела. Там, където пространството е лимитирано ще се ползват отвесни системи. За отвесни системи се изисква геотермално сондиране и ще се пробиват сондажи с дълбочина до 100 метра. За хоризонтални системи се изкопава траншея с дълбочина единствено няколко метра, тъй че инсталираният водопровод да е под линията на заледяване. Полагат се тръби с дължина до съвсем 200 метра.

Реални изгоди от геотермалното сондиране

Работейки доста по-ефективно от нафтовите котли, тези отоплителни системи са поредни и надеждни. Консумираната сила е в пъти по-ниска спрямо всички останали средства за отопление. Да не приказваме за относително евтиното инсталиране. Комбинирайки това с обстоятелството, че едно хидротехническо оборудване от подобен отбор прави парцелът ви доста по-ценен, изгодите стават доста.

Външни фактори, влияещи на успеваемостта

Използването на зелена и възобновима сила за отопление е положително новаторско решение, само че равнището на успеваемостта се дефинира и от външни фактори като възрастта на жилището, качеството на изолацията, материалите на постройката, типа на отоплителната система и така нататък

С възходящия публичен ангажимент за по-екологичен метод на живот, термопомпите ще стават все по-популярни в бъдеще. Ако ще инсталирате такъва, от решаващо значение е да употребявате приближен реализатор, който в действителност знае какво прави.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР