Все по-често се правят опити за нелегален внос на медикаменти

...
Все по-често се правят опити за нелегален внос на медикаменти
Коментари Харесай

Агенция „Митници“: За три месеца са засечени 18 опита за нелегално пренасяне на лекарства

Все по-често се вършат опити за незаконен импорт на лекарства от Турция, заяви Диана Маркова от Агенция „ Митници ” пред Нова телевизия. Причината е в пъти по-ниската им цена.

„ Само за последните 3 месеца на „ Капитан Андреево ” са засечени 18 опита за незаконно преместване на разнообразни типове медикаменти. По-голяма част са анаболни стероиди и хранителни добавки, свързани с повишение на либидото ”, изясни Маркова.

Има обаче незаконен импорт и на медикаменти за простуда, кръвно налягане и други

„ Задържат се и медикаменти с субстанции, употребявани за произвеждане на синтетични опиати, които съдържат психотропни и упойващи субстанции. Третият тип са медикаменти за лекуване на разнообразни типове болести ”, изясни още Маркова.

На 20 октомври в директен рейс са открити 5 кашона с доста разнообразни медикаменти.

Диана Маркова изясни, че когато се минава границата, човек може да носи медикаменти за персонална приложимост, за не доста дълъг интервал от време – не по-голям от три месеца, а не в търговски количества. За някои от тях се изисква да носите и рецептата от доктор.

„ В последния случай бяха хванати медикаменти за опорно-двигателния уред, за хипертония и злокачествени болести. Бяха на стойност 158 000 лв. ”, сподели Диана Маркова.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР