Все по-често се поставя въпросът кога отново да отворят врати

...
Все по-често се поставя въпросът кога отново да отворят врати
Коментари Харесай

САЩ и Европа се чудят кога да отворят училищата

Все по-често се слага въпросът по кое време още веднъж да отворят порти учебните заведения, откакто европейските страни и американските щати чертаят проекти по какъв начин да рестартират потърпевшите си стопански системи, написа в четвъртък Асошиейтед прес и обобщава методите на разнообразни страни в пандемията.

Въпреки паниката измежду някои учители, родители и кметове във вторник френското държавно управление показа обстоен проект за последователно отваряне на учебните заведения от 11 май, предусещащ понижаване на броя на учениците в паралелките и наложително носене на маски. Тежко засегнатата от епидемията Италия има намерение учебните заведения да останат затворени до септември. А в Съединени американски щати, където президентът Доналд Тръмп съобщи, че обособените щати би трябвало съществено да обмислят разновидността образователните занятия да бъдат възобновени преди края на образователната година, се чуха десетки отзиви, че до края на лятото и даже може би до есента за учениците няма да бъде безвредно да се върнат в клас.

На други места по света вирусът като че ли съвсем е липсващ, да вземем за пример в Нова Зеландия. Австралия отвори плаж в Сидни. Бразилия обаче се оформя като нова гореща точка на болестта. Появиха се и нови подозрения дали Япония ще може и следващата година да одобри отсрочените към този момент Летни олимпийски игри, в случай че до тогава не бъде създадена ваксина.

Германия, която мнозина хвалеха за метода, по който се оправя с епидемията на своя територия, регистрира повишение на темпа на възпаление, откогато доскоро повече от седмица на част от дребния бизнес бе разрешено да проработи още веднъж. Беше декларирано обаче, че е прекомерно рано да се каже дали повода е отхлабването на рестрикциите.

Макар че, както наподобява, коронавирусът не визира толкоз съществено децата, колкото възрастните, доста публични лица, учители и родители са обезпокоени от здравните опасности, които може би крие отварянето на учебните заведения, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР