Все по-често из софийските улици можем да видим знаци на

...
Все по-често из софийските улици можем да видим знаци на
Коментари Харесай

Кампания за почистване на свастики

Все по-често из софийските улици можем да забележим знаци на омразата, бележещи крайните фашистки идеологии от предишното. И тази година в София ще се организира самодейност за разчистване на фасадите на постройките.

На пл. „ Орлов мост “ в 11 часа ще стартира самодейността на Столичната община и Организацията на евреите в България „ Шалом “.

„ Не са малко знаците на омразата. Поради тази причина сме се събрали, с цел да дадем знак, че това не е вярно и не би трябвало да позволяваме тези знаци да останат. За страдание през последните години крайните идеологии се ускориха. Ежедневно ставаме очевидци на език на омразата и вандалски прояви “, сподели пред БТВ ръководителят на „ Шалом “ проф. Александър Оскар.

„ Многократно сме изпращали сигнали до прокуратурата по разнообразни мотиви. Законодателството не разрешава, откакто се разпознават причинителите, да се подхващат стъпки. Това е и моят апел – да се ускори контролът и наказванията, тъй като това е закононарушение “, акцентира той.

„ Ще бъде обхванато пространството на ул. „ Цар Иван Асен II “. Тази е една от двете, по които най-често срещаме изрази на омразата. Ще почистим всеки знак, който е нерегламентиран и съставлява език на омразата. Няма краен час. Докато не почистим и последния знак на омразата, няма да си тръгнем “, добави Иво Пенев от Столичния инспекторат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР