Все по-често французите се насочват към покупка на жилища. За

...
Все по-често французите се насочват към покупка на жилища. За
Коментари Харесай

Французите все по-често купуват жилища

Все по-често французите се насочват към покупка на жилища. За последните 10 години цените много се трансформираха, а приходите умерено се покачиха. Но главната причина за растежа в покупките е спадът на лихвите по ипотечните заеми. Средните лихвени равнища към този момент са към 1.5%, а срокът на погасяване – 18 години.

Интересно е да се означи, че цените не се повлияха от нарасналата активност на търсене на този вид парцели. Наемните равнища за обсъждания интервал също остават постоянни. Средно приходите са нарастнали с 15%, което изпреварва инфлацията, която е 13%. Броят на фамилиите бележи растеж от 9%, което е близо два пъти повече спрямо нарастването на популацията - 5%.

Не може еднопосочно да се каже, че темпът на повишаване и този на търсене е идентичен. Сегментирането е високо и интензивността на търсене и динамичността на цените в огромна степен зависят от района. Най-силен растеж при търсенето от 12.9% се следи в Бордо. На второ място остава Париж с нарастване от 8.6% и Нант със 6.3%.

През настоящата година цените ще продължат да порастват с сходни на предходната година темпове. При остарялото строителство растежът през 2017-а беше в границите на 3.%, а при парцелите от първичния пазар - 4%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР