Все по-често до други държави или на дълги вътрешни дестинации

...
Все по-често до други държави или на дълги вътрешни дестинации
Коментари Харесай

Съвети за туристи: Какво да не купуваме на летището

Все по-често до други страни или на дълги вътрешни дестинации пътуваме със аероплан - това е бързо и към този момент не толкоз скъпо.

Но специалистите и опитните туристи предизвестяват, че дългото очакване на полета на летището може да докара до спомагателни разноски, които ние не сме възнамерявали. Повечето от тях можем да си спестим и да не утежняваме бюджета за пътуването с харчене на пари, които можем да използваме за нещо по-полезно и прелестно.

Ето, да вземем за пример, 12 неща, които не си коства да бъдат се купувани на летището.

1. Wi-Fi

Може би не можете да живеете без непрекъснато да влизате в обществените мрежи или да проверявате електронната си поща. Но не си коства да плащате за интернет достъп в летищата.

Те постоянно се възползват от обстоятелството, че откакто сте влезнали вътре, в действителност вие сте пленник на обстановката и не можете да излезете.

Като предписание, Интернет на летището е излиза прекомерно скъпо. Освен това скоростта е доста ниска.

Ето за какво, специалистите поучават да вършиме нещо друго от инспекция на поща и обществени мрежи, до момента в който чакате полета си - това ще ви спести не малко " неверни " пари.

2. Електронни артикули

Когато сте минали целия надзор на летището, вие сте в затворено пространство с доста магазини.

Ето за какво не се застраховани да вършиме импулсивни покупки в павилиони, където стоките постоянно се продават на повишена цена.

И тяхната стойност е прекомерно висока даже за такива дребни неща, като зарядни устройства или слушалки, които на всяко друго място биха ви коствали доста по-евтино.

Такива неща най-често се не помнят у дома при стягането на багажа и затова те най-често се купуват на летището. От това се възползват продавачите, с цел да завишават изкуствено цените.

3. Храна

Много хора считат, че е добра концепция да създадат лека закуска преди полета, изключително в случай че е той не е къс или не се планува хранене по време на полета.

Въпреки това н есе изкушавайте, храненето на летищата рядко е потребно и вкусно.

И също така специалистите споделят, че хората ядат на летищата нормално единствено с цел да убиват времето, а не тъй като в действителност са гладни.

4. Вода и други питиета

Сега е неразрешено да носят вода и други течности на летищата, само че опитните пасажери намират способи да заобиколят тази възбрана.

Наистина по време на пътешестване постоянно желаеме да пием, само че водата на летището нормално е доста скъпа.

5. Сувенири

Разбира се, след всяко пътешестване желаеме да донесем сувенири. Но не ги купувайте на летището.

По принцип там те се продават на по-висока цена, а същите сувенири могат да бъдат закупени на друго място доста по-евтино.

Погрижите за закупуването на сувенири авансово, само че не и преди полета. В противоположен случай можете да изразходвате доста повече пари, в сравнение с сте възнамерявали.

6. Обмен на валута

Много постоянно пасажерите са неподготвени за пътешестване и най-малкото мислят за това по какъв начин да си купуват валута за съответната страна.

И защото на летището като предписание няма конкуренция, пасажерите се оказват заложници на обстановката и би трябвало да купуват валута по курс и с комисионни, която им се оферират, без опция да изберете нещо по-изгодно.

7. Лекарства

Чувствате гадене по време на полета? Боли ли ви нещо? Разбира се, можете да си купите нужните за това медикаменти тъкмо преди да летите.

Но би трябвало да имате поради, че при всички други артикули, в аптеките на летището ще би трябвало да плащате доста повече.

Затова е по-добре да се погрижите авансово и да се снабдите с всички нужни ви медикаменти.

Опитните пасажери поучават да се погрижите за наемането на кола преди да пристигнете на вашето предназначение.

Факт е, че в случай че желаете да наемете кола непосредствено на летището, първо, ще би трябвало да изчакате дълго време.

На второ място, вашият избор може да бъде доста стеснен. И трето, цената още веднъж ще бъде пресилена.

9. Печатни материали

Преди дълъг полет и желаете да си подготвите занимания, с цел да прекарате по-неусетно пътуването.

Четенето е добър метод за това, само че не купувайте книги или вестници на летището, тъй като съгласно опитните пасажери, вие плащате за солени суми за нещо което ще ви послужи за малко време.

По-добре е да вземете книга или списания от вкъщи си или да се възползвате от книжния продан, който се предлага на доста летища.

10. Шоколад

Шоколадът е апетитен и доста потребен за мозъчната работа, само че не би трябвало да го купувате на летището, изключително в безмитните магазини.

Погледнете цените и пресметнете - надплащате два или даже три пъти.

11. Козметика и парфюми

Опитните пътешественици предизвестяват, че козметиката и парфюмите, които се продават в безмитните магазини, могат да бъдат подправени.

И даже самият продавач може да не знае, че продава неоригинални артикули.

Ето за какво съветът е да купуват тези артикули непосредствено от производителя във профилирани магазини, на които имате доверие.

Ако мислите за дълготраен паркинг, би трябвало деликатно да погледнете цените и да изчислите какъв брой ще ви коства това.

По предписание, дълготрайният паркинг е доста безценен, тъй че специалистите поучават да се търсят частни паркинг наоколо до летището.

Те могат да бъдат ситуирани и по-далеч, само че в последна сметка ще ви коства доста по-евтино, в сравнение с да наемете място за паркиране в региона на летището ли в непосредствена непосредственост до него. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР