Все по-актуални са проблемите, свързани със замърсяването на околната среда

...
Все по-актуални са проблемите, свързани със замърсяването на околната среда
Коментари Харесай

4 съвета за екопране

Все по-актуални са проблемите, свързани със замърсяването на околната среда и харченето на запаси. За да пестим сила, да щадим природата и да сме деликатни с потреблението на такива запаси, изключително водата, е добре да имаме поради някои неща от семейството, написа az-jenata.bg.

Голяма част от него е обвързвана с прането и стартирането на пералня. Много хора се стараят да събират разделно, да внимават с потреблението на сила в кухнята, само че като че ли не помнят за прането, а то е основна част.

Предлагаме ви 4 лесни за осъществяване рекомендации, с които да оптимизирате процеса вкъщи и да сте с чиста съвест пред себе си и децата си, че вършиме всичко допустимо да сте еко.

Пускайте единствено цялостна пералня

Един от най-хубавите способи да употребявате ресурсите рационално е да пускате пералнята, едвам когато сте я напълнили с задоволително облекла. Има хора, които пускат пералня за две-три облекла, което е пагубно за околната среда, защото се изразходват доста запаси и сила.

Средно се счита, че една пералня употребява към 150 литра вода на изпиране. Ако нямате задоволително облекла, с цел да напълните пералня, изчакайте ден-два, само че не хабете ненужно вода, която е скъпа.

Използвайте „ зелени “ препарати

Масовите артикули за изпиране съдържат доста мощни съставки, които като се изключи че не са потребни за хората, вредят на цялата екосистема. Негативното въздействие върху нея идва от фосфатите, които съставляват огромна част от препаратите за пране.

„ Зелените “ препарати са освободени от фосфати и съдържат биоразградими съставни елементи, които не вредят на околната среда.

Не дръжте мокрите облекла в пералнята

Понякога, улисани в многото домашен отговорности, забравяме дълго време да извадим изпраните облекла от пералнята. Това задържане на влажните облекла обаче основава предпоставки за формиране на неприятна миризма и даже плесен. Което от своя страна води най-често до наново изпиране на облеклата. Излишна загуба на вода и електричество. Постарайте се да вадите облеклата незабавно след изпиране и ще бъде по-добре за всички.

Сушете на въздух

Използвайте въздуха, с цел да сушите облеклата си, без да прибягвате по опция до уреди за изсушаване. Доверете се на природата и оставете облеклата да изсъхнат на пресен въздух на открито. За някои деликатни облекла е разбираемо да употребявате сушилня, само че множеството облекла можете умерено да ги сушите на открито.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР