Все пак те се надяват, че до такова събитие няма

...
Все пак те се надяват, че до такова събитие няма
Коментари Харесай

Астероид Фучи Към Земята! Вижте Какво Ще Се Случи На 9 Септември

Все отново те се надяват, че до такова събитие няма да се стигне.

Астрономите декларират, че галактическото тяло ще мине най-близко до Земята на 9 септември, само че към момента не е ясно от кои елементи на земното кълбо ще може да се следи. Предполага се, че той ще премине в изключителна непосредственост до земната орбита. Но с изключение на да провокира разстройства в сигнала на спътниците, други вреди не се чакат, настояват от reporter.mk.

На въпроси на репортерите, в случай че хипотетично тръгне към нашата планета, какви биха били вредите, учените са безапелационни, че може да съсипе цялостен един град и да нарани повече от 1000 души. При това метеоритът не е доста по-малък от астероида, който падна в Челябинск през 2013 година. Космическото тяло бе с величина 20 метра, а нанесе вреди за няколко милиона $ в региона.

Шансовете метеоритът да се отклони към Земята са 1:7000. Но даже и това да наподобява съвсем необикновено, учените предизвестяват, че метеоритът е един от тези обекти, които би трябвало непрестанно да се наблюдават, тъй като в никакъв случай не е сигурна тяхната посока на придвижване и на къде ще се насочат.

Засега директна заплаха от конфликт с него няма, макар терзанията на учените. Любителите астрономи обаче ще имат опция да видят неповторимото галактическо тяло, до момента в който минава край Земята, написа разкрития. Това не е първият случай, в който ще се следи сходно събитие. През последните години бяха снимани няколко много огромни метеорита, които минаха край планетата, само че без да я обиден.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР