Все пак истината успява да възтържествуваИмето на оперната певица Надя

...
Все пак истината успява да възтържествуваИмето на оперната певица Надя
Коментари Харесай

Полицейски шеф и бос на мафията спасяват Надя Ковачева от лудницата

Все отново истината съумява да спечелва
Името на оперната певица Надя Ковачева, което към днешна дата е известно най-вече на меломаните и изкуствоведите, е на една от звездите на най-прочутата оперна сцена „ Ла Скала “.

Краят на оперната й кариера настава, откакто подписва брак с италиански граф от семейството на римски папа.
С името на Надя Ковачева са свързани две почтени за филм истории, каквото предложение в действителност се появява през годините, само че по този начин и не се стига до реализирането му.

В първата история основен воин е Борис Христов, който избавя оперната прима от лудницата във втората история. Той прави това благодарение на живеещия в Щатите полицейски началник Никола Гешев и боса на мафията там – Лъки Лучано.

Надя Ковачева (1902-1989) е водещ мецосопран в „ Ла Скала “ за интервала от 1926 до 1933 година
Оттогава оперите, в които основната роля е била поверена на нея не се извършват, с цел да не бъде намалено равнището.

През 1932 година трупата на „ Ла Скала “ плава с първокласен транспортен съд за турне в Буенос Айрес. На борда му Надя Ковачева се среща с италианския дипломат в Аржентина – граф Фиандака.
Продължителното корабоплаване през Атлантическия океан слага началото на една гореща и буйна обич посред им.

Оперната певица получава предложение за брак от рубрика, още преди да стигнат до аржентинския бряг. Той обаче слага изискването тя да се откаже от сцената и пеенето, защото е неприемливо децата на една от най-известните италиански семейства да са родени от певица.

Тъй като Надя също е луда от обич, приема изискването. Тя на собствен ред обаче също слага такова – сватбата да се състои след година, с цел да може да извърши всички поети по контракт задължения.

През 1933 година двамата стават съпрузи на обилна гала, за която в Рим се приказва години по-късно. Гостуват десетки звезди от целия свят, измежду които и Пабло Пикасо.
Младото семейство заживява в потомствения палат в Сицилия, а година по-късно се ражда и щерка им Мария-Пия.

По това време наследницата на Надя Ковачева в „ Ла Скала “ – Джулиета Симонато води при нея 20-годишния й съотечественик Борис Христов, защото остава очарована от младия бас.
Той идва в Италия безпаричен и за него Ковачева е същински подарък божи. Заживява в дома й, където интензивно разучава оперни партии.

Надя му дава облекла на брачна половинка си и му открива пътя към Миланската канара, запознавайки го с шефа й Тулио Серафини. Благодарение на нея, Христов се издига до звезда от международна големина, само че в никакъв случай не не помни добрината й. Не след дълго съумява да й се отблагодари уместно, спасявайки я от лудницата.

Надя Ковачева Фиандака стига до такава степен поради алчността на роднините на брачна половинка й. тя остава рано вдовица и наследява над 20 хиляди декара плодородна земя, както и изобилно благосъстояние в пари, картини, бижута и парцели. Българката ръководела ловко винопроизводството, както и останалите действия на фамилния бизнес.

Много скоро след гибелта на граф. Фиандака, братът и сестра му съумяват да я вкарат в лудница, спечелвайки италианската мафия на своя страна. Нещата наподобяват изцяло безнадеждни, а за похлупак на всичко чичовците настройват щерка й против нея.

Бившата оперна певица въпреки всичко съумява да изпрати записка от лудницата до Борис Христов, съобщавайки му къде е. От България идва и сестра й Дора Велкова, само че против нея бива осъществено нападение, а италианската полиция и прокуратура освен, че не й оказват помощ, а даже попречват делата й.

Търсенето и спасяването на Надя Ковачева се трансформира в мини престъпен разказ. Христов се свързва с водача на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов, прочут като Ванче Михайлов, който живее на Ботуша. Секретарката му Жана Мамарчева е омъжена за един от огромните мафиотски босове Антонио Алфано.

Михайлов изпраща депеша на Никола Гешев в Съединени американски щати, където съгласно Борис Цветанов живее именитият полицейски началник. В телеграмата написа, че се постанова да тръгне незабавно, защото негова добра другарка има потребност от помощ и е в заплаха.
Пристигайки в именития щаб на Вътрешна македонска революционна организация, българският топ служител на реда се среща с Борис Христов, който му споделя за Надя.

Никола Гешев изпипва всеки подробност от избавителната интервенция на Надя Ковачева Фиандака.
Борис Цветанов твърди, че Гешев се свързва с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ – Алън Дълес, искайки достъп до Лъки Лучано, живеещ по това време в недостъпна вила край Неапол.

След това Гешев търси съдействието на трима от най-хубавите психиатри в международен мащаб и съумява. Отива във вилата на Лъки Лучано и му напомня по какъв начин си е затварял очите, когато при започване на 40-те години италианската мафия е прекарвала опиати през България и прави опит за убийството на Хитлер, който по това време се чака да дойде на посещаване в България, което обаче по този начин и не се реализира.

Научавайки за случилото се от описа на Гешев, Лъки Лучано декларира, че е извънредно да затворят една дама в лудница, с цел да заграбят парцел.
Няколко дни след диалога им пред психиатричната клиника, в която е затворена Ковачева стопират три първокласни черни лимузини.
Пред входа стои шефът на психиатричната клиника доктор Албертини, разпознал в лицата на неканените посетители светилата на европейската психиатрична просвета.

В последна сметка експертите подписват мнение, в което се показва, че Надя Ковачева Фиандака е изцяло здрава и тя бива освободена. Скоро съумява да си върне и отнетите й с клюки и фалшификации парцели, наследени от брачна половинка й. Дъщеря й пък научава за операциите, на които е била подложена и се извинява на майка си.
Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР