Все пак истината успява да възтържествуваИмето на оперната певица Надя

...
Все пак истината успява да възтържествуваИмето на оперната певица Надя
Коментари Харесай

Как голямата оперна звезда Надя Ковачева се озовава в психиатрична клиника?

Все отново истината съумява да спечелва
Името на оперната певица Надя Ковачева, което към днешна дата е известно най-вече на меломаните и изкуствоведите, е на една от звездите на най-прочутата оперна сцена „ Ла Скала “.

Краят на оперната й кариера настава, откакто подписва брак с италиански граф от семейството на римски папа.
С името на Надя Ковачева са свързани две почтени за филм истории, каквото предложение в действителност се появява през годините, само че по този начин и не се стига до реализирането му.

В първата история основен воин е Борис Христов, който избавя оперната прима от лудницата във втората история. Той прави това благодарение на живеещия в Щатите полицейски началник Никола Гешев и боса на мафията там – Лъки Лучано.

Надя Ковачева (1902-1989) е водещ мецосопран в „ Ла Скала “ за интервала от 1926 до 1933 година
Оттогава оперите, в които основната роля е била поверена на нея не се извършват, с цел да не бъде намалено равнището.

През 1932 година трупата на „ Ла Скала “ плава с първокласен транспортен съд за турне в Буенос Айрес. На борда му Надя Ковачева се среща с италианския дипломат в Аржентина – граф Фиандака.
Продължителното корабоплаване през Атлантическия океан слага началото на една гореща и буйна обич посред им.

Оперната певица получава предложение за брак от рубрика, още преди да стигнат до аржентинския бряг. Той обаче слага изискването тя да се откаже от сцената и пеенето, защото е неприемливо децата на една от най-известните италиански семейства да са родени от певица.

Тъй като Надя също е луда от обич, приема изискването. Тя на собствен ред обаче също слага такова – сватбата да се състои след година, с цел да може да извърши всички поети по контракт задължения.

През 1933 година двамата стават съпрузи на обилна гала, за която в Рим се приказва години по-късно. Гостуват десетки звезди от целия свят, измежду които и Пабло Пикасо.
Младото семейство заживява в потомствения палат в Сицилия, а година по-късно се ражда и щерка им Мария-Пия.

По това време наследницата на Надя Ковачева в „ Ла Скала “ – Джулиета Симонато води при нея 20-годишния й съотечественик Борис Христов, защото остава очарована от младия бас.
Той идва в Италия безпаричен и за него Ковачева е същински подарък божи. Заживява в дома й, където интензивно разучава оперни партии.

Надя му дава облекла на брачна половинка си и му открива пътя към Миланската канара, запознавайки го с шефа й Тулио Серафини. Благодарение на нея, Христов се издига до звезда от международна големина, само че в никакъв случай не не помни добрината й. Не след дълго съумява да й се отблагодари уместно, спасявайки я от лудницата.

Надя Ковачева Фиандака стига до такава степен поради алчността на роднините на брачна половинка й. тя остава рано вдовица и наследява над 20 хиляди декара плодородна земя, както и изобилно благосъстояние в пари, картини, бижута и парцели. Българката ръководела ловко винопроизводството, както и останалите действия на фамилния бизнес.

Много скоро след гибелта на граф. Фиандака, братът и сестра му съумяват да я вкарат в лудница, спечелвайки италианската мафия на своя страна. Нещата наподобяват изцяло безнадеждни, а за похлупак на всичко чичовците настройват щерка й против нея.

Бившата оперна певица въпреки всичко съумява да изпрати записка от лудницата до Борис Христов, съобщавайки му къде е. От България идва и сестра й Дора Велкова, само че против нея бива осъществено нападение, а италианската полиция и прокуратура освен, че не й оказват помощ, а даже попречват делата й.

Търсенето и спасяването на Надя Ковачева се трансформира в мини престъпен разказ. Христов се свързва с водача на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов, прочут като Ванче Михайлов, който живее на Ботуша. Секретарката му Жана Мамарчева е омъжена за един от огромните мафиотски босове Антонио Алфано.

Михайлов изпраща депеша на Никола Гешев в Съединени американски щати, където съгласно Борис Цветанов живее именитият полицейски началник. В телеграмата написа, че се постанова да тръгне незабавно, защото негова добра другарка има потребност от помощ и е в заплаха.
Пристигайки в именития щаб на Вътрешна македонска революционна организация, българският топ служител на реда се среща с Борис Христов, който му споделя за Надя.

Никола Гешев изпипва всеки подробност от избавителната интервенция на Надя Ковачева Фиандака.
Борис Цветанов твърди, че Гешев се свързва с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ – Алън Дълес, искайки достъп до Лъки Лучано, живеещ по това време в недостъпна вила край Неапол.

След това Гешев търси съдействието на трима от най-хубавите психиатри в международен мащаб и съумява. Отива във вилата на Лъки Лучано и му напомня по какъв начин си е затварял очите, когато при започване на 40-те години италианската мафия е прекарвала опиати през България и прави опит за убийството на Хитлер, който по това време се чака да дойде на посещаване в България, което обаче по този начин и не се реализира.

Научавайки за случилото се от описа на Гешев, Лъки Лучано декларира, че е извънредно да затворят една дама в лудница, с цел да заграбят парцел.
Няколко дни след диалога им пред психиатричната клиника, в която е затворена Ковачева стопират три първокласни черни лимузини.
Пред входа стои шефът на психиатричната клиника доктор Албертини, разпознал в лицата на неканените посетители светилата на европейската психиатрична просвета.

В последна сметка експертите подписват мнение, в което се показва, че Надя Ковачева Фиандака е изцяло здрава и тя бива освободена. Скоро съумява да си върне и отнетите й с клюки и фалшификации парцели, наследени от брачна половинка й. Дъщеря й пък научава за операциите, на които е била подложена и се извинява на майка си.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР