Все пак има жертва при рухването на сграда в Турция:Един

...
Все пак има жертва при рухването на сграда в Турция:Един
Коментари Харесай

Една жертва при рухването на сградата в Турция

Все отново има жертва при рухването на постройка в Турция:

Един човек е умрял при рухването на постройката в източния турски окръг Малатия, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Триетажната постройка, която е била мощно развалена при земетресенията на 6 февруари, се срути нощес в град Батталгази в окръг Малатия. Първоначално бе обявено, че зданието е четириетажно, написа Българска телеграфна агенция.

Спасителни екипи започнаха акция за търсене на хора под обломките. В региона бяха изпратени коли за спешна помощ, полиция, пожарникари, както и екипи на АФАД (Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни ситуации).

Малко след стартирането на избавителната акция обаче екипите откриха тялото на човек под руините.

На мястото на случая дойде валията на Малатия Хулуси Шахин. Той уточни, че четирима души, занимаващи се с продажба на скрап, през вчерашния ден са били в тежко засегнатата постройка. Когато зданието почнало да се срутва, трима от тях са съумели да избягат, само че за жалост един човек е останал под отломките.

Хулису Шахин сподели още, че в региона на Малатия има към 35 000 мощно развалени при земетресенията здания, които може да се срутен във всеки един миг при най-малката осцилация. 

Събарянето на тези здания ще отнеме време. Влизането в тези сгради е извънредно рисково за живота. За страдание това, което видяхме през днешния ден, е образец за това, сподели валията, като прикани хората да стоят надалеч от мощно развалените здания. 

Малатия е измежду 11-те тежко потърпевши окръзи в Турция при унищожителните трусове на 6 февруари.

По публични данни броят на жертвите от опустошителните земетресения в страната на 6 февруари е над 50 хиляди, а ранените са към 115 хиляди. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР