Все пак еврошампионът Италия може да участва на Световното първенство,

...
Все пак еврошампионът Италия може да участва на Световното първенство,
Коментари Харесай

Лудост! Италия ще участва на Световното, въпреки че не се класира?

Все отново еврошампионът Италия може да взе участие на Световното състезание, нищо че отпадна в европейските квалификации след загуба с 0:1 от Северна Македония. Възможността произтича от жалбата на Чили пред ФИФА за случая Брайън Кастийо от Еквадор, който може да напусне международните финали и да отвори ново място за различен тим в Катар 2022. 

В изявление за Rai президентът на Италианската федерация по голф Франко Чименти  заяви, че " адзурите " могат да отидат на Световното състезание вместо Чили и увери: „ Има възможност Италия да бъде избавен, доста по-конкретна опция в сравнение с всички си мислят. Изглежда, че Еквадор е употребявал чужденец, който няма право да играе. И за това може да си заплати. "  

Случаят се дължи на предписание, което цитираният от " Труд " Чименти акцентира: „ Има предписание на ФИФА, което приказва за най-високо класирания тим в ранглистата и това сигурно е Италия ".

В Италия чакат решението на ФИФА да дисквалифицира Еквадор и да заемат това място на идващото Световно състезание. От Чили твърдят, че в случай че Националният тим на Густаво Алфаро отпадне, ще влязат те. 

Както неотдавна беше доказано от ФИФА, Чилийската футболна асоциация е подала тъжба до Дисциплинарната комисия на ФИФА, в която насочва поредност от изказвания за допустима имитация на документите, които дават еквадорско поданство на играча Байрон Давид Кастийо Сегура, както и на допустима липса на право на посочения състезател да взе участие в осем квалификационни мача на националния тим на Еквадорската футболна федерация (FEF) в квалификациите за Световното състезание по футбол Катар 2022.

Вземайки поради горното, ФИФА реши да открие дисциплинарно досие по отношение на вероятната дисквалификация на играча. В този подтекст Чилийската и Перуанската футболна асоциация бяха поканени да показват своите позиции пред централата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР