Все пак експертите съветват маските да продължат да се носятРазхлабването

...
Все пак експертите съветват маските да продължат да се носятРазхлабването
Коментари Харесай

Д-р Борис Таблов: Непрекъсната промяна на мерките води до недоверие в обществото

Все отново специалистите поучават маските да продължат да се носят

" Разхлабването на противоепидемичните ограничения у нас демонстрира преодоляването на Ковид обстановката ", съобщи здравният министър Асен Меджидиев. Въпреки това здравната система е подготвена за нова вълна - непокътнати са интензивни кревати за всички лечебни заведения.

Докато в България ограниченията се разхлабват, то в Германия следва стягане с наближаването на есента, предава 

" Случаите понижават с всеки минал ден и ограниченията, които министърът на опазването на здравето на Германия желае да предприеме, са превантивни при възможна подготовка за нова есенна вълна. В Германия хората носят маски на закрито, даже и да не е наложително. Непрекъсната смяна на ограниченията води до съмнение в обществото, смята д-р Борис Таблов.

По думите му " ограничения на парче " са въведени и в Германия, където по-скоро " имат противоположен резултат на фона на две години пандемия и мощна уморяемост на обществата по тематиката ковид ".

Все отново специалистите поучават маските да продължат да се носят.

" Маските падат като обвързване, само че в случай че някой се тормози, че може да бъде инфектиран или самият той да е инфектиран за останалите от обществото, никой няма да го спре да я носи, даже е целесъобразно ", счита доцент Любомира Гломб от Центъра по заразни и паразитни заболявания.

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР